Slutspurten

Meyermetoden

Selvom jeg er meget tryg ved at føde, og vil gå så langt som at sige, at jeg er virkelig god til det, så kan jeg stadig lære nye ting. Med to, korte og gode fødsler bag mig, har jeg hvilet utrolig meget i tanken om at føde, men med alderen er jeg også blevet mere nysgerrig på selve processen, kroppen og det mentale aspekt i en fødsel. Det handler nok også om, at mine veninder er begyndt at blive gravide og få børn, og jeg suger deres fortællinger til mig. Jeg synes oprigtigt, det er spændende. Men det er jo ligesom at mange af jer, er vilde med at læse fødselsberetninger. Det er bare stort at høre, hvordan et barn er kommet til verden, da det kan ske på så mange forskellige måder. 

Med lysten til at lære mere, både for mit men ikke mindst for Runes vedkommende, brugte vi vores søndag i sidste uge i selskab med Heidi Meyers ‘meyermetoden’. Vi var til ‘fast track’ fødselsforberedelse med tre andre par, hvilket var meget intimt, men også helt perfekt. Det var et virkelig hyggeligt forum, og som timerne gik tror jeg, at alle blev trygge i hinandens selskab.

Heidis metode, Meyermetoden, har hun selv udviklet i forbindelse med sit arbejde som jordemoder, med et ønske om at hjælpe de kvinder, hvor smerten og fokus var stukket helt af. I meget korte træk består den sådan helt praktisk i nogle tryk, som gives på hele kroppen af manden (eller hvem, man nu har med til fødslen). Hårde, faste tryk som afleder, afstresser og får en tilbage på sporet. Selvom jeg ikke har prøvet metoden med veer endnu, så er jeg stensikker på, at det kan et-eller-andet. Rune og jeg har øvet det flere gange siden, og det er bare helt igennem rart og trygt. Meyermetoden går også ud på at involvere manden i fødslen, så det i højere grad bliver en fælles oplevelse. I kan læse meget mere lige her.

Rune synes især det var fedt, at få så meget ny viden, og sagde da vi satte os ud i bilen, at det var fedt at lytte på en, der var så passioneret omkring hendes fag, som Heidi er. Det kan jeg kun give ham ret i, man føler sig helt opslugt af hende og alt hendes viden. Jeg ved, at Rune allerede nu er meget mere tryg i vores kommende fødsel, selvom han før har klaret det så godt. Men nu ved han, hvad han kan gøre ved mig, for at hjælpe mig i processen, og det er virkelig fedt.

I og med, at jeg har to gode fødsler med i baggagen, så var der som sådan ikke noget, jeg var nervøs for. Men jeg frygtede alligevel lidt, at min tredje fødsel skulle gå endnu stærkere end min anden, og at jeg måske ikke ville have mig selv med mentalt, hvis det skulle ske at gå endnu hurtigere. Da jeg gik derfra, havde jeg en helt anden følelse og ro i kroppen, udelukkende pga. de ting Heidi lærte os, omkring hvordan hun synes, at man skal anskue og gribe fødslen an. Jeg er helt vild med hendes syn på, at en fødsel ikke skal gøre ondt. Og så tænker I nok: “WHAT”, men den er god nok, og det giver så meget mening, når Heidi fortæller om det! Hun har masser af videnskabelig og reel begrundelse for at sige netop dette, og det er så interessant! Mange af de forestillinger vi har om smerter generelt, fx dem forbundet med en fødsel, er kun i vores hoved, og fordi vi er vokset op med, at det mest smertefulde i hele den store verden er at føde.

Lige præcis det der med, at en fødsel ikke ‘behøver at gøre ondt’, gik rent ind hos mig. For jeg har ofte følt, at det var fuldstændig fyfy at sige højt, hvis man faktisk ikke synes, at sådan en fødsel var det værste man havde prøvet. For det synes jeg ikke. Og nej, jeg står ikke og siger at det ikke gør ondt af have veer, eller det ikke gør ondt at presse et barn ud af skeden – men der kan være forskellige måder at gå til smerten på, tænke på den på og ‘byde den velkommen’. Det får man også mange gode redskaber til at håndtere under forberedelsen.

Det her forløb kan være til dig, som måske har haft nogle rigtig hårde og/eller lettere traumatiserende fødsler, som har brug for at gå til din næste fødsel på en helt ny måde, men den kan også være til dig, der ligesom mig, har haft gode, måske meget hurtige fødsler, som har brug for noget at holde fast i og fokusere på. Der er så mange indgangsvinkler, og vi kan alle lære noget af Meyermetoden.

Jeg kan på ingen måde gengive alt det, der er blevet sagt i de knapt fem timer, som forløbet varede. Men I var mange der skrev til mig på Instagram, og var meget interesserede i at høre mere – derfor har jeg lavet dette indlæg. Jeg håber, at I kan bruge det til noget. Mine varmeste anbefalinger er i hvert fald givet videre, og udover dette ‘fast track’ forløb, har hun også mange andre ydelser, som I kan se på hendes hjemmeside. Hun er (vist nok) i Aarhus en gang om måneden 🙂

Sig endelig til, hvis I har nogle spørgsmål!

2 kommentarer

 • M

  Jeg læste Heidis bog op til min fødsel nummer to. Virkelig spændende. Desværre fandt jeg den først en uge inden fødslen, så vi fik aldrig øvet den der serie tryk. Men jeg fik rigtig meget ud af at læse om smertehåndtering og brugte metoden “at sukke veen væk”, når den var næsten overstået. Det virkede fænomenalt.
  Mega spændende læsning og et rigtig godt supplement til det, jeg lærte hos smertefri fødsel op til min første fødsel.
  Og jeg er helt med på det, at en fødsel ikke behøver at være en rædsom oplevelse. Lige midt i overgangsfasen her anden gang lå jeg og tænkte “åh nej, tænk at jeg gør dette her igen”. Men så var det heller ikke værre 😅❤️ jeg er helt ked af, at jeg nok ikke skal opleve en fødsel på egen krop igen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Kathrine

   Lige præcis. Jeg glæder mig også til at ‘sukke’ veerne væk denne her gang 😀 Min kæreste har heldigvis nået at øve sig lidt på trykkene, men nu må vi se om vi når at få dem brugt – hvis nu fødslen skal gå endnu hurtigere denne gang.
   Fedt at du er enig i, at en fødsel ikke behøver at være skrækkelig og den værste smerte. Man glemmer det jo lynhurtigt igen, og så føler man sig super sej. Åh ha, den følelse kender jeg godt 😉 Og den rammer mig nok igen herefter. Men nu må det også være nok!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slutspurten