Sommerklare fødder

Tid til mos og lidt at vinde

mos1Annonce

Sylvester bliver snart 5 måneder. Min amning halter stadig, og vi supplerer også stadig med flaske. Her på det sidste har han sovet ret dårligt og virker meget sulten. Derfor vurderede jeg, at det var tid til at begynde på grød og mos – og jeg havde helt ret, han var så klar : )

Jeg kan tydeligt huske, hvor meget tanke jeg gav det, dengang Vega skulle starte op, for hvad nu hvis hun ikke ville spise? Allerførste gang jeg gav hende noget (tror nok det var hirsegrød), gad hun ikke have det. Der var hun vist 4,5 måned. Det var selvfølgelig helt fint, så jeg ventede yderligere en måned, og så var hun klar. Vega gad bare ikke spise grød af nogen slags, jeg prøvede alt, men hun ville bare ikke – heller ikke med frugtmos på. Derfor gik vi direkte til mos af grøntsager, hvilket var et kæmpe hit. Min SP sagde dengang, at det var helt fint, at hun skippede grød-delen og hoppede direkte på mos.

Sylvester vil heldigvis begge dele, både grød og mos. Han virker dog mest begejstret for grøntsagsmos. Det er en ret hyggelig tid, og det bliver også fedt for Rune, at han kan give Sylvester mad. Dengang med Vega kogte jeg altid en stor portion grøntsager, blendede dem til mos, og kom dem ned i små beholdere og så i fryseren. Det fungerede fint, bortset fra at der var en hulens masse oprydning og opvask efterfølgende. Generelt var det bare lidt besværligt, og så svinede det helt vildt.

avent

Derfor er jeg ret begejstret over, at vi har fået lov til at teste den nye 4-i-1 babyfoodprocesser fra Philips Avent, som får mig til at klappe i mine små hænder. Der er virkelig tænkt på alt, når det kommer til forberedelse af babymad i en travl hverdag. Kort fortalt er en alt-i-en-maskine, der både kan dampe, blende, opvarme og optøe, så man undgår at have gang i både gryder, blender, mikrobølgeovn mm. Smarte mig læste selvfølgelig ikke brugsanvisningen eller så den ‘how-to’ video, der følger med. Så i starten forstod jeg ingenting og tænkte, at den da ikke var særlig smart. Men det viste sig så, at det bare var mig der havde vendt og drejet alt helt forkert – og i virkeligheden er den utrolig nem og meget handy : )

mos2^ Farven på sådan noget mos er ikke så lækker, i hvert fald ikke når man blander grøn og orange ; )

Nu har jeg prøvet maskinen et par gange, og Sylvester slubrer mosen i sig. Den får en rigtig lækker og lind konsistens (hvis man altså er til den slags, og det er man, når man snart er 5 måneder). Det, jeg synes er allerfedest ved foodprocesseren, er, at den damper grøntsagerne istedet for at de bliver kogt. Jeg kogte altid grøntsagerne til Vega, for at gøre dem bløde nok, og når man koger noget, forsvinder mange af vitaminerne og mineralerne i maden. Man kan selvfølgelig godt dampe noget i en gryde, men hvem gør det? Ikke her i hvert fald : )
Philips har lavet en app’en ‘Easy Weaning’, som er fyldt med opskrifter, videoer, vejledninger, tips og tricks mm. Personligt er jeg ikke specielt kreativ, når det kommer til sådan noget, og jeg tror, at Vega har fået rimelig meget broccoli og kartofler de første måneder af sit liv, ha ha. Så det er godt, at jeg kan støtte mig op til sådan en app.

Og nu til det sjove: I kan vinde hele herligheden. I skal blot gå ind og smide et like på bloggens Facebook, og så selvfølgelig skrive en kommentar herunder. Jeg finder vinderen om en uge – held og lykke : )

   

45 kommentarer

 • Ann

  Ej hvor smart. Det virker helt genialt med dampning, jeg krydser fingre :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Den vil jeg meget gerne vinde til min datter ☺ glæder mig til at hun skal have mos og grød.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Rostock

  Uhj, sådan en gad jeg godt få fingrene i! Min lille datter skal snart starte op på mos og grød, og for at være ærlig synes keg projektet er liiiidt uoverskueligt. Så er amning da nemmere! Men sådan en bandit her kunne måske forsøde processen lidt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Den ville være perfekt til min datter på 4.5 måned!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla thomsen

  Jeg ville blive SÅ lykkelig for at vinde! Jeg elsker at lave hjemmelavet mos til min datter på 6 måneder, men det er noget af et projekt! Jeg krydser alle de fingre jeg kan for at blive den heldige vinder! :)
  Jeg er desuden vild med din blog og tjekker dagligt for opdateringer, føler lidt vi er i samme båd, med jævnaldrende børn, og dejligt at følge med i dit liv, du er super stærk og positiv, så keep up the good bloggen-work (ikke for at fedte hihi)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Hansen

  Ville være så skønt til vores lille pige!! Kender til det med at svine hele køkkenet til, når bare der skal koges en kartoffel! :-)
  – Tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie Foldager

  Vil være helt perfekt at vinde til min søn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Channe Chalotte

  Din Sylvester er lige 20 dage ældre end min Elliot (og jeg er førstegangs-mor/bangeforatgørenogetforkert-mor), så derfor elsker jeg at følge med hos dig, så jeg ved lidt om hvad der venter :-)
  Og nu skal Elliot også snart begynde på noget skemad og man vil da altid gerne vinde noget, som kan gøre ens dagligdag lettere med sådan en lille størrelse :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • GL

  Uh, lige en præmie efter mit hoved… Vi skal snart igang med at lave babymad herhjemme og den blender lyder som en god hjælp

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline M

  Ihh den ville jeg da smadder gerne vinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • dana

  Kunne være rigtig lækker og vinde :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Den ville jeg sygt gerne have fingrene i! Har en lille dreng på 1 år og håber snart at blive gravid igen, så det ville bare passe perfekt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Øjeblikket hvor gad jeg godt vinde sådan en smart maskine. Vi har Ella Sophia her, som også er i opstarts fasen af grød og mos, og som du selv skriver, det er et værre rod i køkkenet:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Kaarup

  Nøj, hvor vil jeg gerne vinde den til min lille dreng! <3 Når man er på SU, er der desværre ikke plads til den slags luksus, så jeg håber af hele mit hjerte, at jeg bliver den heldige!

  Og tak for en dejlig blog! Har fulgt med i mange år efterhånden og elsker den naturlighed, der er over dig og din måde at dele dit liv med os på :) Bliv du bare ved med at være dig. Det gør du rigtig godt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra L

  Den kunne Isabella godt tænke sig, til når hun skal begynde at spise mos

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessica

  Den vil jeg gerne vinde til min lille pige på knap 3 måneder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Søe

  Med to børn og nr. 3 på vej, ville jeg da helt sikkert ELSKE at vinde den!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Fynbo

  Hvor er den smart

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dida Daugbjerg

  Det kunne være rigtig skønt at vinde den :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Den maskine vil jeg gerne have fingrene i til min lille pige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louisa

  Ih den vil jeg elske og vinde til min datter Liva – laver altid mad til næsten et måned af gang ville elske at det kunne blive lettere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Kragh Nielsen

  Den kunne vi godt bruge når Johanne på 3,5 mdr skal til at ha mos

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Åh hvor kunne det være dejligt at vinde denne til min søn:) så smart!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tak for en virkelig god blog!
  Jeg kunne godt tænke mig at vinde den fantastiske maskine til min kusine. Hun er netop blevet mor og de har ikke haft den nemmeste start på familielivet – derfor trænger hende, hendes mand og deres lille pige til lidt forkælelse :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Den vil helt sikkert være en kæmpe hjælp og spare en masse opvask, da vi ikke har opvaskemaskine :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tone

  Hej Emma Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie A

  Ih den vil passe perfekt til mig og min kommende baby – som gerne snart må komme ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvor lyder det bare smart med alle de funktioner i én. Er fan af at spare på opvasken, så sådan en kunne vi godt bruge herhjemme til lillemanden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Den vil jeg elske at vinde til min lille baby, der i dag er tre uger gammel <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Den ville vi elske at vinde. Med en lille Esther på lige over 3 måneder er der ikke længe til vi skal til at eksperimentere. Desuden er Esther vores første barn, så det ville da ikk gøre noget vi kunne gøre det lidt nemmere – sikke en jungle det er med mad til baby

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Toplærker præmie til sådan en småbarns mor som mig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg krydser fingre <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Nielsen

  Åh den vil jeg SÅ gerne vinde :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liva Gryn

  UUH! vi skal også snart til at starte mos/grød og der vil den jo være absolut perfekt! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Bak

  Åhh den ville jeg så gerne vinde!! Jeg er lige blevet mor og ville elske at kunne gøre vores hverdag lidt nemmere, når vores pige er stor nok til at få ske-mad:)

  Og tak for en rigtig god blog. Du er dejlig inspirerede at følge, fordi det virker til, at du er i total balance i din mor-rolle, uden det bliver for øko/helse-agtigt. Det er dejlig beroligende at læse om, når man selv synes at mor-rollen er lidt kaotisk til tider.
  Mvh Anne (mor til lille Edith på 1 år)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A

  Hold op, hvor fedt og lækkert!
  Den skal min søster, som lige er blevet mor for anden gang, uden tvivl forkæles med, hvis jeg bliver den heldige vinder. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie Schmidt

  Den ville være fantastisk og vinde til min søn på nu 3,5 mdr som om nogle mdr skal starte op på fast føde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Min bror og svigerinde blev forældre til lille Laura i februar, og det kunne være fedt at overraske med denne til dåben ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Den ville være lækker at vi de til baby som kommer til september :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Glerup Kristensen

  Med en dreng på 2 måneder, vil det være helt perfekt at få fingrene i denne køkkenhjælper – kan allerede nu forestille mig, at vi på den måde kommer til at lave meget mere mad, som også bliver markant mere varieret end ellers!
  Virkelig genialt produkt. :)

  Håber virkelig på mit heldige lod her <3

  God dag herfra
  Mette ( aka Toby's mor <3 )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Den vil min søster og hende septemberbaby da blive så glade for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Den ville jeg gerne vinde. Selvom der nok lige går en del
  Måneder før vi skal
  Bruge den. Hun skal nemlig lige bages færdig først. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg tror, at Milton inde i min mave ville blive ret glad for den her, når den tid kommer! …og det ville hans mor nok også især.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Cecilie Nielsen

  Den er jeg ikke i tvivl om at mine kommende tvillingepiger og jeg vil blive glad for ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Din blog er uden tvivl min yndlings! :)
  Fast følger siden før Vega blev født.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerklare fødder