Standby

Om børn og gaver

p3010779_1024Vi giver ikke Sylvester en gave juleaften, og jeg ved heller ikke, om han får en gave, når han fylder et år til januar. Det er sikkert noget, der kan få nogle til at fare op, og for andre er det måske ikke en stor ting. For vores vedkommende er der mange ting, der spiller ind. Sylvester er i december/januar lige omkring et år gammel, og når man er så lille, får man ikke den glæde over gaver, som man gør, når man er lidt ældre. I mange tilfælde synes han nok, gavepapiret er sjovere. Det er en prioriteringssag for os, og der er selvfølgelig også andre ting, vi tager højde for. Bl.a at pengene er små i december, og at Sylvester får så mange gaver af hans familie – til både jul og hans fødselsdag. Derfor har vi valgt, at vi ikke giver ham gaver. Vi gjorde det helt samme med Vega, og det tager de bestemt ikke skade af. Tvært imod.

Det var faktisk først da Vega blev to år, at hun for alvor fik øjnene op for det med gaver, og det var stadig ikke på det plan, hvor hun virkelig vidste, hvad det var. Men nu, når hun er 2,9 (vuggestue alder), så er det der med gaver gået helt op for hende. Hun er udemærket klar over, hvad en gave er, og hun ved også, hvornår man får dem. Derfor ser vi igen ingen grund til at give Sylvester gaver, når han i forvejen har så mange ting og stadig er så lille.

Hvad er jeres holdning om gaver til helt små børn? Jeg vil meget gerne høre den, også selvom vi måske ikke er enige.

Ha’ en skøn lørdag x

 
   

10 kommentarer

 • Maja

  Jeg kan godt forstå den med juleaften, fordi der er så meget andet. Men jeg synes det er så hyggeligt med gaver til morgenbordet. Det ville jeg ikke undvære.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Min datter er næsten 9 måneder juleaften og hun får en gave af mor og far.
  Hun får nok noget legetøj.
  Hun forstår det ikke og værdsætter ikke gaven.
  Jeg elsker at købe til hende også “mangler” hun lege tøj til 9 måneder plus :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Jeg synes det er en rigtig fin prioritering. Han ved det ikke, og kan det få jeres økonomi til at hænge bedre sammen, så er der da ikke noget at betænke sig på ;)

  Jeg giver selv mine to store nevøer på 15/17 større gaver end de små på 0/3/4/5 år. De to store står selv for flere af de ting de skal bruge, og de er så gode til at hjælpe med deres to småsøskende. Og de små har ikke begreb om penges værdi, bare de får noget af det de ønsker sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  til min drengs anden jul, da han lige var blevet et år gammel, fik han sine første vinterstøvler 😂 Året før fik han ikke noget – måneden inden gav jeg ham livet, det måtte være rigeligt😅
  Nu bliver han snart to år. Han ønsker sig jo ikke selv noget endnu, og har vidst heller ikke helt stor på det med gaver. Men efterhånden som han vokser, får han jo behov for alderssvarende legetøj. Jeg hjemmepasser ham, så det er måske lidt vigtigere, end hvis han var i vuggestue. Så han får ting, han alligevel ville have fået.
  Jeg er ikke så meget til gaveræs, og håber at vi kan undgå det i fremtiden ogsp

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Min dreng fylder 1 år på tirsdag, og vi har netop holdt fødselsdag for ham idag. Vi giver ham gave både nu her, og til jul. Han fik dog ikke sidste år ;-) Jeg er helt enig i han ikke fatter princippet alligevel men jeg ELSKER at give/købe/tanken om gave til min lille dreng. Så i fødselsdagsgave får han et ‘pilfinger bræt’ min mand har lavet, og et fødselsdagstog han kan have på bordet til sine næste mange fødselsdage:) Jeg synes det er rigtig fint nogle ikke giver gaver de første par år, som du skriver så tager de ikke skade af ikke at få – men på den anden side tager de hellere ikke skade af og få, de husker det jo ikke ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Har ikke selv børn, men ved fra min mor, at jeg ikke fik julegaver og fødselsdagsgaver fra til jeg var 3 år. Jeg fik jo alligevel næsten gaver hver måned eller deromkring – tøj osv. Når min mor lige fandt noget der var sødt eller på tilbud. Har ikke taget skadet af dig, for som du selv nævner ved man som helt lille ikke hvad betydningen er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vi har det på fuldstændig samme måde. Vores dreng er 1 1/2 år og vi gav ham ingen gave til hans fødselsdag, og tænker heller ikke vi gør det til jul. Han forstår det ikke, og han mangler heller inke noget. Så for hvis skyld skulle vi gøre det..? Tiden skal nok komme hvor han sætter pris på det, men indtil da synes vi det er fjollet:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vi gav Liam gaver da han blev et år og også til navngivning og jul… navngivning gav vi ham en trip trap stol som vi alligevel ville have købt, til 1 års fødselsdag fik han flyverdragt, vinterstøvler og en masse nyt tøj (igen noget vi alligevel ville købe og pengene var små) til jul fik han et legestativ til haven som vi også ville have købt alligevel.. endte dog med vi fik et gratis af naboen og derfor i stedet købte en trampolin som han har levet på siden den kom op da han var 1,5 år😂 Det er først i år hvor han fyldte 3 år han fik legetøj af os som han ønskede sig ellers har det været praktiske gaver. Han mangler bestemt ikke noget på legetøjsfronten eller kerlighedsfronten så vi har vurderet at det var bedst at bruge lidt ekstra på lækre dyre praktiske ting istedet for at spare på den front og så give mere legetøj. Vi køber også meget brugt legetøj og han elsker det uanset

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg har ikke børn, så jeg er måske ikke den rette at spørge – men jeg forstår udemærket at når han er så lille, at han ikke får alverden ud af det. Til gengæld tror jeg hellere at jeg kunne finde på at lave en lille “minde gave” til ham. Feks få lavet en julekugle med hans navn og dato bagpå. Et lille minde fra hans første jul ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P

  Jeg kan virkelig godt følge jer, de får jo så mange gaver til jul især. Vi køber dog julegaver og fødselsdagsgaver til vores børn, mest fordi det er svært at lade være ;-) Men jeg synes faktisk at julegaverne tager lidt overhånd og vil hellere have, at de får lidt færre og virkelig brugbare gaver.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Standby