Mine Black Friday ønsker

Om at finde et navn

Har jeg egentlig nogensinde fortalt historien om, hvordan Sylvester fik sit navn? Det var en meget lang process, for at sige det mildt.

Jeg havde, som det liste-menneske jeg nu er, en note på min telefon fyldt med drenge- og pigenavne, som jeg godt kunne lide. Det har jeg altid haft, også før Vega. Det var bare rart, når man faldt over et godt navn, at huske sig selv på det på den måde. Jeg er nok ikke den eneste med sådan en liste, vel? Men så blev jeg jo gravid, og allerede i uge 14 fandt vi ud at, at han var en dreng. Det var simpelthen så surrealistisk at jeg skulle have en dreng. Drenge er lig med drengenavne. Pis.

Det er meget nemmere at finde pigenavne end drengenavne. Det er bare som om, der er mange flere. Drengenavne er virkelig svære, for det skal også være noget, de søde små drenge kan hedde, når de engang bliver store, fuldvoksne mænd. Ikke? Det var i hvert fald noget af det vi tænkte meget over. Og jeg ved godt, at når man først hedder noget, så passer det bare til en – men alligevel. Svært var det.

den-bedste-dage-laenge5-1Vores største problem var dog, at vi aldrig kunne blive enige. Som i aldrig. Jeg kunne sagtens foreslå et navn, hvor Rune responderede med: “Ja, det lyder meget godt”, og omvendt, men der var aldrig den helt store begejstring for vores individuelle forslag. Vi var faktisk så uenige, at vi til sidst droppede det. Vi aftalte at vente til han var født, fordi vi til sidst gik hen og blev halv-uvenner over det navn. Det var så åndsvagt, men alligevel var det jo virkelig vigtigt, at vi begge to var glade for navnet.
Vi havde selvfølgelig en liste, hvor navnene blev slettet og tilføjet i ét væk:

Anakin
Sixten
Elton
Harvey
Vincent
Lyn
Marley
Vester
Carlo
Atlas
Aslan
Castor

Det var en blanding af ‘mine’ og ‘Runes’ navne, for vi gik jo selvfølgelig på kompromis, når et navn skulle på listen. Også fordi vi begge to jo var åbne, og gerne ville falde for et navn sammen. Det skete bare ikke rigtig.

en-snak-om-bleer-konkurrence0Så kom dagen, d. 9. januar 2016, og vi havde på daværende tidspunkt ikke snakket om navne i 2-3 måneder. Det første stykke tid hed han bare ‘lillebror’, og jeg synes alligevel ikke han var stor nok, til at bære et navn. Han var bare så lille, uskyldig og sindssygt cute. Så jeg kaldte ham også ‘mus’ meget længe.

Han blev tre uger, og det begyndte at blive lidt mærkeligt for os, at han ikke havde et rigtigt navn. Vi havde givet lidt op, og det var faktisk ret svært at overskue. Men så lavede vi en aftale. Vi skrev hver tre navne på et stykke papir, og ud af de tre navne, skulle vi hver især vælge ét navn fra hinandens liste. Rune valgte ‘Sylvester’ fra min liste, og jeg valgte ‘Carl Emil’ fra hans.

Vi kunne selvfølgelig heller ikke nå til enighed mellem de to navne, så vi besluttede os for, at lave en afstemning blandt familien. Fjollet, ja måske – men det var faktisk nødvendigt. Så vi startede fra en ende af, og spurgte vores forældre og søskende, hvilket navn de bedst kunne lide. Allerede efter at have spurgt 4-5 familiemedlemmer, var ‘Sylvester’ klart mest populært, og sådan blev det afgjort.

S Y L V E S T E R

thumb_IMG_7226_1024Jeg elsker det navn. Det er et powerfuldt og smukt navn, og så er det også flot at se på. Rune elsker det selvfølgelig også nu, og han vænnede sig hurtigt til det. Det er sjovt, at han er endt med at hedde Sylvester. For navnet ‘Vester’ var jeg helt vild med hele vejen igennem, men det var Rune ikke. Da han så endte med at hedde Sylvester, sagde Rune: “så kan han jo ligeså godt hedde Vester”. Haha.

Har I haft let ved at komme til enighed, når det har handlet om navne?

 
   

3 kommentarer

 • Nanna

  Dejligt med sådan et indlæg! Jeg bliver helt nysgerrig efter hvilke pigenavne du har på din liste? Min kæreste og jeg snakker selv om navne, men kan ikke rigtige komme frem til nogle pigenavne der er gode :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Kathrine

   Åh jeg må skuffe dig. Min pigeliste slettede jeg for noget tid siden, fordi jeg ryddede op i mine noter. Jeg laver nok først en ny, hvis vi beslutter os for, at skulle have et barn mere :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej Emma. Synes tidligere du har nævnt at valget stod mellem “Dexter” og “Sylvester”? :-) Sylvester er smadder sødt!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine Black Friday ønsker