Jeg glæder mig

Om at dufte godt

thumb_p2120672_1024 Min første parfume var Dolce & Gabanna – Light Blue. Siden da havde jeg en del af de der dufte som mine idoler lavede (fx Xtina), indtil jeg igen begyndte at få øjnene op for, at jeg nok bare skulle holde mig til de ‘rigtige’ mærker. Den første parfume jeg blev oprigtigt glad for, og som har hængt ved lige siden, er Coco Chanel – Mademoiselle. Klassisk, jeg ved det. Men de har virkelig ramt plet, lige dér. Den er stadig en del af min efterhånden lille samling af parfumer, dog har jeg den ikke lige med i denne omgang, da der jo ikke er noget nyt under solen med den.

Da jeg var i det tidlige teenage-stadie, handlede det om at have så mange parfumer som muligt. Det så bare sejt og eksklusivt ud at have dem stående samlet. Derudover skulle det helst være med så mange ml som muligt. Jo større, jo bedre. Sådan har jeg det heldigvis ikke i dag. For det første vil jeg langt hellere nøjes med to-tre parfumer som jeg faktisk bruger, og så gør det mig intet hvis de kun er på 30-50 ml. Jeg synes nemlig ofte, at parfumer går hen og bliver dårlige, når man har haft dem i nogle år. Og man kan altså ikke nå at bruge sådan en hel parfume, før den bliver bliver dårlig – det kan jeg i hvert fald ikke. Derfor foretrækker jeg helst de færre ml, for så når jeg at bruge dem og nyde deres fulde levetid.

Jeg tænkte, jeg ville vise jer de parfumer der bor i mit skab, og måske kan I blive inspirerede. Der er faktisk en del parfumer, jeg gerne vil have, I ved – dem man altid lige dufter til når man kommer forbi dem i de respektive parfumeafdelinger, men det må blive en anden god gang. Og(!) jeg vil lige på forhånd undskylde for min måde at beskrive dufte på, men er I klar over, hvor svært det faktisk er?

thumb_p2120671_1024

På min parfumehylde kan man finde:

Poco Rabanne – Lady Million
En duft, der har været på markedet længe, men som først er blevet min for nogle måneder siden. Jeg har længe elsket den, og er blevet helt betaget, når jeg har duftet den på andre. Så da min veninde solgte ud, købte jeg en næsten fyldt parfume. Det er, efter min mening, virkelig en undervurderet duft, som jeg slet ikke kan få nok af.

Hugo Boss – The Scent for her (gave)
Den er tungere, end hvad jeg er vant til, men siden jeg fik den, har det oftest været den, jeg har valgt både til hverdag og fest. Den er meget luksuriøs og sensuel, og jeg føler mig meget kvindelig, når jeg har den på. Både den og Lady Million^ går lige i hjertet på mændene – jeg taler af erfaring ;) De to dufte gør i min optik det samme for mig, men de er stadig meget forskellige.

CLEAN – Skin
Jeg elsker CLEAN’s dufte, og især ‘Skin’ er min favorit. Den minder mig om en af mine bedste veninder, da hun brugte den længe før mig. Den rene duft af nyvasket-hed virkelig uimodståelilg. Det er sådan en duft, hvor man lige skal dufte en ekstra gang, fordi den er så anderledes men sindssyg god. Jeg tager den oftest på, når jeg lige er kommet ud af badet, og bare skal være helt naturlig hele dagen.

Lacoste – 12.12 Pour Elle Magnetic (gave)
Min nyeste duft til samlingen, og jeg er helt vild med den lille, broderede sølvkrokodille. Søde dufte er normalt ikke min kop te, men den her har et-eller-andet over sig, som gør at den skiller sig markant ud og får mig til at kunne lide den alligevel. Den er meget feminin, fjollet og yndefuld og giver mig følelsen af sommer, blomster og glade dage. Jeg tror, vi ender med at blive ret gode venner – især til sommer.

Jeg elsker parfume, fordi det kan få mig til at føle mig en helt speciel måde. Hvis jeg er i et bestemt humør, kan en duft fremhæve følelsen x 10, og det synes jeg er fedt. For mig er duften prikken over I’et, inden jeg går ud af døren. Derudover er jeg en sucker for dufte til mænd, seriøst, er der noget bedre? Jeg bliver helt blød i knæene af stort set alle herreparfumer….

Hvilke parfumer bruger I, og hvilken er jeres all-time-favorite? :)

 
   

4 kommentarer

 • Charlotte

  Jeg er selv en sucker for parfume. Kan ikke gå ud ad døren uden og bruger det også for mig selv derhjemme. Jeg vælger altid parfume efter humør og sindsstemning den dag.Mine al time favorites er Classique edp af Jean Paul Gaultier til byen og Chanel Chance eau tendre, Dolce & Gabbana the one, og Tocca Stella til hverdag. Udover det har jeg mange andre. Jeg kan nemlig ikke nøjes med få, men kan godt lide at have mange gode at vælge imellem, netop fordi jeg vælger efter humør.

  Jeg kunne også rigtig godt tænke mg et indlæg om hvilke parfumer du godt kunne tænke dig :-) Jeg bliver meget inspireret af sådan nogle indlæg :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa

  Jeg er glad for Burberry touch, Diors mademoiselle og cleans showerfresh. Og jeg har de ligesom dig mht ml, jeg er også gladest for de små 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa

  Jeg er glad for Burberry touch, Diors mademoiselle og clean-diesel showerfresh. Og jeg har de ligesom dig mht ml, jeg er også gladest for de små 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kan du lave et indlæg om de parfumer du godt kunne tænke dig ?

  er meget glad for davidoff coolwater og versace Bright crystal

  Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg glæder mig