Nye klør

Livet går ikke i stå fordi man får børn

 photo P2180407.jpg

Jeg lå i går aftes og tænkte på, at jeg bliver mere og mere glad for, at jeg er blevet mor i en ung alder og hvor heldig jeg egentlig er.

Af hvad jeg kan høre på nogle af mine veninder og bekendte, er der mange ting de gerne vil, inden de skal have børn. De vil gerne ud og rejse, gøre deres uddannelse færdig, være lidt ældre og så videre. Jeg kan også sagtens forstå dem, men samtidig har jeg den holdning, at det er hvad man gør det til. Det er selvfølgelig også nemt at sige for en der ikke pt har råd til at tage ud at rejse, og ikke er igang med en videregående uddannelse. Men jeg er også typen der tager tingene som de kommer. Ligesom jeg gjorde da jeg ventede Vega, og ligesom jeg gør nu. Det kan der så både være gode og dårlige ting ved, men det er en anden snak.

Selvfølgelig vil jeg gerne se verden på et tidspunkt, det har jeg altid ville. Men til den tid tager jeg da bare Vega og hendes eventuelle søskende med. Vi kunne da godt tænke os at rejse lidt rundt i en længere periode, og det behøver vi jo ikke udelukke, bare fordi vi har børn. Selvfølgelig skal jeg have en uddannelse, og imens jeg tager den er jeg mor. Det har en masse kvinder gjort før mig, og det kan sagtens lade sig gøre. Det er endda ret anbefalelsesværdigt. Igen, det er hvad man gør det til.

Der er også mange der gerne vil have en karriere, stabil økonomi, eje en bolig og generelt have styr på sagerne, inden de får børn. Det gad jeg da også godt, men det er bare sjældent at man når dertil før man er i slut 20’erne/start 30’erne. Det er i hvert fald mit indtryk. Men jeg tror tilgengæld også, at når man har det sådan, kan det barn man så inderligt ønsker, hurtigt blive til et ‘projekt’. Børn passer aldrig rigtig ind, ligemeget hvor meget man planlægger forinden. Man tilpasser sig, og jeg tror, at det kan være godt ikke at planlægge alt. Tingene skal nok løse sig på den ene eller anden måde, måske bliver det bare ikke i den rækkefølge man lige havde forestillet sig, og det tror jeg er sundt nok.

Det her er udelukkende mine egne synspunkter. Jeg generaliserer ikke, og ved udemærket godt, at det ikke altid er sådan det hænger sammen. Måske er jeg naiv eller måske ser jeg bare positivt på tingene. Jeg ser i hvert fald ikke børn som en forhindring eller forsinkelse, for de ting man gerne vil opnå og opleve her i livet. Jeg er bare glad for, at jeg i en alder af 23 har verdens dejligste datter, og at jeg skal have flere børn og har masser af tid til det. Masser af tid til at vokse sammen med dem og opleve verden sammen med dem.

Hvad er jeres holdning?

x

 
   

8 kommentarer

 • Emilie

  Hej. Jeg er helt enig i din holdning. Mn mor fik mig som 21 årig, og selvom jeg er 18 år nu, og snart skal flytte hjemmefra, så er hun kun 39 år. Hun har stadig hele livet foran sig, og har masser af mulighed for at opleve børnebørn også. Min barndom har også været rigtig god, da mine unge forældre altid har været med til det hele, og generelt bare været unge med os :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise T

  Jeg er enig med dig i rigtig meget af det du skriver, dog kan en ulempe ved at blive er ungt forældrepar at mange så ikke blive sammen som kærester og dermed får mere opdelte familier, men dermed ikke sagt at alle der er ældre når de får børn gør, men det er jo sjældent at folk bliver sammen med folk de kærestede med da de var 19-21 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan en fin omgang tankestrøm, som jeg kun er enig i! Jeg synes at alt for mange går rundt med at ønske om at få børn, men bliver ved med at overveje og overveje, i stedet for bare at springe ud i det – man skal jo nok overleve, og det er noget som man ALDRIG fortryder :-D

  /Katrine

  http://www.babyebayfund.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hørt!
  Jeg er ung mor – 27, til en dreng på 8.
  Jeg har altid været alene, uden nogen far inde i billedet. Jeg har færdiggjort min HF og studerer i dag jura.
  Jeg ser ikke mig selv som en en ung mor. Jeg ser mig bare som en mor. Jeg ser ikke mig selv som begrænset. Jeg ser mig bare som en der har prioriteret.
  Min søn er vokset op i et hjem hvor intet var nemt, alt er kæmpet for, penge bruges med omtanke. Det er en god viden at have med sig ud i verden. En dag er han forhåbentlig med til at høste frugten af slidet, når økonomi og tid bliver bedre. Det kan han også lære af – hårdt arbejde betaler for.
  Jeg anerkender alles valg – unge som ældre mødre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg er fuldstændig enig med dine holdninger og synspunkter! Jeg bliver 24 år lige om lidt, jeg mangler 1,5 år af min uddannelse. Jeg bor i en fed andelslejlighed sammen med min kæreste, vi har bil og har været sammen i knap 9 år. Jeg er SÅ klar til at få børn. Min kæreste er færdig med sin uddannelse og har fast job, jeg vil så gerne at det skal ske nu, men vi “tør” næsten ikke springe ud i det, da vores forældre har deres holdninger og “normen” er, at man skal færdiggøre sin uddannelse. Jeg er så pisse træt af at være så skide fornuftig og alligevel tør jeg næsten ikke påbegynde projekt baby.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi begyndte på at planlægge baby da jeg var 21 år og ny-udklækket student. Min var var ved at være færdig som elev og vi boede på meget få kvm i udkanten af Købehavn.. Nu er jeg 23 lige om lidt, gravid igen, selvstændig, og med elevplads indenfor finans, min mand er blevet chef for en afdeling i en shipping virksomhed og vi ejer vores egen dejlige lejlighed i det område vi ønskede at bo i i København.
  Man kan SAGTENS forsætte med at nå de mål man har sat sig selvom man får børn. Ikke nok med at vi har det rigtig gost på alle fronter, så er vi begge meget mere lykkelige end nogensinde og knuselsker at være en lille familie.
  Vi har da også haft vores pige med til USA, new york endda, uden problemer og på diverse badeferier. I år tager vi nok til Thailand og vi planlægger at flytte et år til USA hvis muligheden (igen) byder sig. Så det skal altså ikke være det der holder en tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Jeg er SÅ enig! Er selv 23 (snart 24), har en datter på 8 måneder, mangler 1 år af min uddannelse og er ved at købe hus sammen med min dejlige mand. Det havde jeg ALDRIG troet skulle ske så tidligt i mit liv, men nu er jeg her og er lykkeligere end nogensinde før! ☺️

  At få barn har bragt en glæde i mit liv jeg aldrig har oplevet før, og jeg skal helt sikkert have MANGE flere (selvom det måske ikke lige ‘passer’ ind ifht job osv) ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nisha

  Hejsa.
  Ja, er sådan set enig i alt det du skriver :-D Nok primært fordi jeg selv er ung mor til en lille pige, skal først igang med min udd. Efter barselen slutter og har også laissez fairer holdning til det. Vil ikke bytte det at være blevet ung mor med noget! Vil endda have nr.2 snart så mine børn kan vokse op sammen, har selv haft unge forældre og det har bare haft så mange fordele.
  Og man kan sagtens kombinere uddannelse, rejse og børn som du skriver for selvfølgelig kan man komme ud at rejse og opleve verden selvom man har børn, måske bare ikke på samme måde. Man vil nok fokusere på børnevenlige seværdigheder fremfor diskoteker og etc. Men det er ikke det største tab for mit vedkommende.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye klør