Tip: Blomster der holder

Klar til vuggestue

Min lille, dejlige, elskepot Sylvester skal starte i vuggestue, d. 1. november. Med to års vuggestueerfaring, har jeg en rimelig god fornemmelse for, hvad man skal bruge sådan et sted. Her tænker jeg selvfølgelig på påklædning og alt det praktiske. Vuggestuer har forskellige krav til, hvad børnene skal have liggende i deres gaderobe og i deres ‘kasse’, men  her et et bud på, hvad jeg forestiller mig at Sylvester skal have, når han starter. Jeg har selvfølgelig taget udgangspunkt i, at han endnu ikke kan gå og at han er 10 mdr på det tidspunkt.

vuggestue collage
Affiliate: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10

Jeg kunne godt have fundet en masse sindssygt, lækre og meget dyre ting frem. Men mine børn får ikke dyre mærkevarer på i vuggestue (set bort fra evt. sko og overtøj), da det simpelthen bliver slidt alt for hurtigt. Børnene leger hele dagen, der kommer pletter på og tøjet er ofte møgbeskidt, derfor ser kun grund til at give dem tøj på, der gerne må slides. Derfor er det meste af Vegas vuggestuetøj fx noget vi har arvet og det vi køber selv er oftest fra H&M. Hvis jeg skal gå en tand op i kvalitet køber jeg fx hos Name It, som har virkelig mange gode ting til pengene.

  1. Flyverdragt. Lige dér synes jeg ikke at man skal gå på kompromis. Dermed ikke sagt, at man behøver at købe en splinterny flyverdragt til +700 kr. Den flyverdragt Vega havde i vuggestuen sidste år havde jeg købt på DBA for en slik, men den var fra Reima og virkelig god kvalitet. Derudover havde (og har hun stadig) en virkelig flot, sindssygt god flyverdragt fra Reima (en gave), som vi har brugt herhjemme, når hun har været ude i haven/med på tur og så videre. Den passer vi bedre på, hvorimod at den hun har i vuggestuen gerne må blive slidt helt op. Jeg tænker, at jeg gør det samme med Sylvester. To lækre, flyverdragter af høj kvalitet – en brugt og en ny. Jeg fandt en stor test af flyverdragter fra 2016 som I kan læse her.
  2. Bløde bukser. Når man går i vuggestue eller børnehave skal man have plads til at bevæge sig og ikke være hæmmet af stramt tøj, især når man er så lille som Sylvester. Bukserne på collagen er fra Fred’s World og er SÅ gode. Jeg havde præcis den model til Vega, og de er geniale, og så koster de seriøst 50 kr lige nu.
  3. Elefanthue til at sove i. En blød, tynd og varm hue er et must når de små skal sove udenfor. Den her er af merinould og er derfor blødere end normal uld, og jeg er bare kæmpe fortaler for uld generelt.
  4. Hjemmesko. Sylvester kan stå op og er begyndt at gå rundt om ting. Derfor skal han have nogle hjemmesko som har en god bund, så han står godt. Vi har nogle fra Bisgaard i forvejen, og selvom det er læder er de stadig rigtig bløde og varme.
  5. Sovedragt. En tynd, halv-varm dragt til at sove i over vinteren, istedet for at pakke børnene ind i flere lag.
  6. Madkasse. I Vega og Sylvesters institution skal vi have én madpakke med til om eftermiddagen. Denne er både pæn og så er der en rigtig god opdeling inde i selve kassen. Ingen hormonforstyrrende stoffer og så kan den komme i opvaskeren.
  7. Termosko/overtrækssko. I det han ikke kan gå endnu, kommer han jo til at sidde på jorden, og hvis det fx sner er sådan nogle overtrækssko geniale. Nogle af dem kan trækkes udenover børnenes sko, og andre er en sko i sig selv. Der findes utallige varianter.
  8. Body’er. Bløde, pæne og budgetvenlige bodystockings. Mine børn har i hvert fald to sæt tøj liggende i deres kasse, da der altid skal være skiftetøj tilgængeligt.
  9. Regndragt. Jeg synes, at regndragter er meget smarte når børnene er små. Det der to-delte noget fungerer ikke ordenligt. Det er også først nu når Vega skal starte i børnehave om små fire måneder, at hun får todelt regntøj derovre. Hun har selvfølgelig en regnjakke, men indtil nu har hun kun brugt sin regndragt i vuggestuen.
  10. Elefanthue til udenfor. Vi har selv denne model til Vega fra Reima (gave) som vi er meget glade for. Den sidder tæt på hendes hoved, er vindtæt og rigtig varm men stadig åndbar.

Generelt har vi faktisk to af alt herhjemme: én til vuggestue og én til hjemmebrug. Jeg mangler lige at købe de sidste ting, og se hvad vi har i ‘arve-kassen’ (vi arver virkelig meget) og så er han klar til at starte :)

   

Skal du være den første, der kommenterer?

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip: Blomster der holder