Om at dufte godt

En hverdag

Jeg tænkte, at jeg ville skrive lidt om hverdagen hjemme hos os. Det er jo den, der fylder mest. Hverdagen som den er, både med det sure og med det søde. Nogle dage er den skøn og andre dage skal den bare overstås. Jeg synes selv, både Rune og jeg er blevet bedre til at håndtere hverdagens små strabadser. Dem der opstår i kampens hede med børn og praktiske ting. Lige for tiden er det mest det der med at have en 3-årig som inderst inde er en gammel, bestemt og til tider meget sur dame, der forårsager konflikterne. Men mon ikke, det går over en dag om nogle år. I har før givet udtryk for, at I gerne vil høre lidt om hvordan det hænger sammen herhjemme, så here we go:

b8596ec2-53d2-48ea-abf4-61ce59b2e2efMin dag starter kl. 05.50, hvor mit vækkeur ringer. Jeg har med vilje uret til lidt før seks, så jeg kan snooze lidt. Selvom jeg læste en artikel om, hvor usundt det faktisk er at snooze. Nå, men her ligger jeg til 06.15 på en dårlig dag og til 06.00 på en god dag. Jeg bestræber mig virkelig på at stå op så tidligt som muligt, da det letter alting i sidste ende. Men det kommer an på, hvor meget natterenderi der har været.

Børnene er oftest vågne på det tidspunkt, så jeg går ovenpå og begynder at lave madpakker til dem, imens de tuller rundt og vågner. Madpakkerne tager max. fem minutter at lave, og nej, det er ikke her kreativiteten blomstrer. Desværre. Derefter får jeg dem i tøjet, og laver enten havregrød (hvis vi har god tid), og hvis tiden er knap får de lidt yoghurt eller en rugbrød. Tiden går så stærkt om morgenen, og jeg ville sådan ønske, at vi havde tid til bare at sidde i sofaen med dyner og hygge – men det må høre weekenden til.

Når klokken bliver syv står R op, og jeg kan gå ned og gøre mig klar. Det bruger jeg typisk 20-25 minutter på, og så har jeg lige fem minutter til at tage overtøj på og sige farvel til mine elskede, inden jeg går ud af døren 07.30. Rune og børnene har herefter 45 minutter til at tage tingene i et stille og roligt tempo, inden han afleverer dem omkring 08.20.

35fb8685-a94c-4695-8c2b-bd20ad3451eaSelv bruger jeg evigheder i bussen, fordi der er så latterligt meget morgentrafik, og jeg er typisk på arbejde kl 08.15. Den lange transporttid bruger jeg igen den anden vej kl. 15 hvor jeg har fri, hvorefter jeg hurtigt går hjem og lukker hundene ud i haven, henter klapvognen og går mod børnehaven og vuggestuen (som er samme sted).

Når børnene er hentet går vi enten direkte hjem, ellers køber vi ind på vejen. Resten af eftermiddagen går for mit vedkommende med at komme til bunds i aftenens + morgenens efterladenskaber hist og her (også kaldet rod), inden jeg går i gang med at lave aftensmad, som siden jeg er startet på job har været ekstremt uinteressant. Jeg overvejer kraftigt en måltidskasse alá Aarstiderne. Kan I anbefale noget bestemt?
Rune kommer typisk hjem mellem 17.30-18, hvor vi spiser med det samme. Hvis han arbejder over, starter jeg med at spise med børnene, da de ellers bliver helt umulige og for trætte til aftensmad. Det er ikke nemt at være lille og gå i institution.

Efter aftensmad er der fri leg, imens vi rydder op efter maden, og så begynder vi ligeså stille at gøre dem klar til at komme i seng. Vega tager selv nattøj på, og så har børnene fået en ny elektrisk tandbørste, som vi er meget begejstrede for. Sylvester er dog lidt bange for den (forhåbentlig ikke noget vedvarende), men Vega synes, den er sej. Den gør det meget nemmere for os at komme hele munden rundt + at hun selv kan børste dem ret godt. Når begge børn har fået nattøj på, ren ble/tisset af, kommer de ind i hver deres seng, hvorefter der bliver læst og/eller sunget for dem. Sylvester er stadig på godnatflasken, og det er 100% bare en dårlig vane frem for en nødvendighed. Men lige nu er overskuddet, til at tage den fra ham, ikke rigtig at finde nogle steder. Når han har drukket den, falder han nemlig hovedkulds i søvn, og så er der fred på sættet omkring kl. 19-19.30.

Herefter er der sofa slængeri, fingerfletteri og vigtigst af alt: helt stille.

Jeg er simpelthen så træt om aftenen, så jeg kan ikke holde længere end til 22.30. Så der mysser jeg min mand godnat, tager en hund under hver arm, putter dem under min dyne og kryber ned under den sammen med dem. Helt perfekt og godnat <3

 
   

Skal du være den første, der kommenterer?

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at dufte godt