Det går lidt langsomt

Det har været det helt rigtige for mig

thumb_img_4722_1024 Da jeg fik Vega, og den første tid herefter, reflekterede jeg meget over det at være mor. Det blev til mange tanker og en del blogindlæg, da jeg havde mange følelser omkring emnet. Mest positive, egentlig. Jeg synes, det var fedt og jeg havde det virkelig godt i rollen som mor. Det har jeg i i den grad stadig, men jeg tænker slet ikke på det i samme omfang, som jeg gjorde dengang. Hvilket nok er en meget naturlig udvikling, men jeg kan virkelig mærke, hvordan mor-rollen bare har taget over mit liv. Det er mig. Jeg er selvfølgelig også mange andre ting, men min største bedrift er og bliver at være mor. Det er bestemt ikke fordi jeg ikke har andre værdier i livet, for det har jeg – og jeg får endnu flere lige om lidt. Men mine børn og min familie er, og vil altid være, det vigtigste, og dét er jeg stolt af.

Der var stor debat hos Christina, fordi hun havde skrevet et indlæg omhandlende Lærke, da hun synes, Lærke er en god og sej mor, der gør tingene på en inspirerende måde. Jeg kan sagtens forstå Christinas indlæg og grundlaget for det, for jeg har selv haft det sådan/været sådan som Lærke. Men jeg forstår også gode de kommentarer og de hug, som indlægget har fået med på vejen. Ikke fordi jeg selv følte mig truffet, både fordi jeg kender Christina, men også fordi at børn bare er så forskellige. Det var måske også hele den debat, der egentlig satte gang i det her indlæg, fordi jeg pludselig reflekterede over min rolle som mor, hvilket jeg ikke har gjort meget længe.

Læs også: 14 ting jeg har lært, efter jeg er blevet mor

thumb_img_5200_1024Da jeg blev mor første gang som 22-årig, følte jeg mig meget som en ‘ ung mor’. Det var jeg nok også, men jeg var jo ikke ung-ung, ligesom dem der fx er under 20. Jeg kategoriserede ikke mig selv som ung mor, det gjorde andre, men jeg så det aldrig som noget negativt. Det var det helt rigtige for mig, at få børn i den alder, og jeg har aldrig fortrudt det. Men jeg har nogle gange i et svagt og sårbart øjeblik tænkt i et splitsekund, at jeg ville ønske, jeg havde gjort tingene i en anden rækkefølge. Det har ikke altid været nemt, at gøre sådan, som jeg har gjort. Fortvivlelsen varer ikke mere end nogle få sekunder, og så får jeg ro i maven igen. Men er det ikke ofte sådan, når man tager store valg i livet, at man bliver usikker omkring det på et eller andet tidspunkt?

At få børn i en forholdsvis ung alder, har lært mig så meget om livet. Det har lært mig, hvilken person jeg gerne vil være, og gjort mig opmærksom på, hvilken slags person jeg i hvert fald ikke vil være. Det har lært mig, hvad jeg vil prioritere her i livet og ikke mindst lært mig, hvad der virkelig betyder noget – for mig og for os. Noget, som jeg 100% også ville lære hvis jeg først havde fået børn senere, men jeg er så glad for, at jeg allerede har gjort mig de erfaringer nu. Det styrker mig virkelig meget i min hverdag og i min måde at tænke på. Jeg siger ikke, at alle burde gøre som mig. Slet ikke. Nogle trives med nogle helt andre ting, end jeg gør, og sådan er vi heldigvis så forskellige.

Læs også: Derfor er det pissefedt at være ung mor

I virkelig mange henseender er jeg blevet voksen hurtigere, end jeg måske ellers ville være blevet. Jeg føler mig sikker i så mange ting, som jeg følte mig usikker i før. At jeg har fået børn i en tidlig alder, har selvfølgelig også gjort, at jeg ikke har gjort mig så mange erfaringer på nogle andre områder, og det er da helt sikkert en ulempe. For der er stadig områder i ‘voksenlivet’, hvor jeg føler mig usikker. Men man kan nok ikke få det hele på en gang, og jeg er bare glad for det valg jeg tog dengang.

__________________________

Med det sagt, vil jeg ønske jer alle sammen en rigtig dejlig weekend. Solen skinner, og mit humør er højt. På mandag starter jeg på arbejde, og jeg glæder mig overdrevet meget! Vi skal ingenting i aften, men i morgen skal Rune og jeg til en af mine bedste veninders 25-års fødselsdag. Det bliver helt sikkert godt : ) x

 
   

5 kommentarer

 • Ina

  Vil du dele med os hva dit arbejde går ud på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Kathrine

   Ja. Jeg er office manager, så jeg sørger for at hele kontoret spiller og at alle medarbejdere er glade – meget kort fortalt. Jobbet er meget alsidigt, og der kommer helt tiden nye, sjove opgaver :) Så jeg er meget tilfreds.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det dejligt, man skal jo netop gøre det, der er rigtigt for en selv (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Hej,
  Jeg faldt over en annonce/indlæg på Facebook hvor de har brugt et billede af dig. Jeg ved ikke om det er lovligt, men hvis du er interesseret i at se det, kan du sende mig en besked til den mail jeg har oplyst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg blev helt rørt over det her indlæg! Det er præcis de samme tanker og følelser jeg står med, tak for at sætte ord på det!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det går lidt langsomt