Min første ejerbolig

Børnebøger vi læser

pa240447        Vega er i den alder, hvor en bog inden sengetid er et must. Vi har længe læst og sunget for hende, men det er først inde for det sidste år, at hun faktisk lytter til det, vi læser højt. Hun er meget selektiv med hvilke bøger, vi skal læse, og det er bestemt ikke dem alle sammen, der er godkendte. Men de der er, bliver også brugt for fulde gardiner, så meget, at forældrene kan dem udenad.

pa240450“Mimbo Jimbo besøger en ven” og “Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn” af Jakob Martin Strid
– Yndlingsbøgerne. Førstnævnte læser vi 9 ud af 10 gange, og vi har, uden at lyve, læst den stort set hver dag i snart tre måneder. Hver gang hun skal sove, prøver vi at overtale hende til en ny bog, og det lykkedes kun engang i mellem. Den anden bog vil hun ligeså gerne læse, men den er alt for lang som godnathistorie, og bliver kun læst en sjælden gang i mellem. Vi vil gerne læse for hende, men hun kan ikke koncentrere sig 100% om det endnu, og derfor er det meget langtrukkent at læse en længere bog. Det venter vi med. Men begge bøger er meget populære, og de er også rigtig godt skrevet.

pa240452“Zebraxymfoni” af Janne Aagaard
– Bogen (som er en gave) er virkelig en god tællebog. Bogen handler om en zebra, der spiller alene, men for hver side kommer endnu et dyr til, indtil de er ti, der spiller sammen. Det er en sød fortælling med søde rim, og Vega er helt med på alle tallene. Der hører også en CD med, hvor en kvinde synger hele bogen i en sød sang. Klart anbefalelsesværdig, hvis man vil have styr på tallene.

pa240459
pa240460“Den Sorte Bastian”
af Rune T. Kidde
– Den her bog er lidt atypisk, men virkelig morsom. Bogen indeholder en masse lange rim om alle mulige skøre personer, blandt andet Den Sorte Bastian. Det her er mere Rune og Vegas bog, da han næsten kan den udenad, og det mest en de to læser sammen. Vega er ikke helt gammel nok til at forstå den endnu, men hun vil gerne have læst højt fra den, og synes den er sjov – og det gør forældrene også.

pa240451“Farvel Sut, sagde krokodillebarnet” af Maria Rørbæk og Pia Thaulov
– Den er bog læser vi ikke nær så meget, men en gang i mellem. Det er en rigtig god fortælling, hvis man snart skal stoppe med at bruge sut, hvilket Vega jo skal. Hun sover kun med sut om natten, men når hun skal i Børnehave er det helt slut. Og så er det meget rart at få nogle ord op, igennem en sød bog :)

pa240454pa240455“Min første pegebog derhjemme” udgivet af Carlsen
– Vega har en del forskellige pegebøger. Men lige præcis denne, er både forældre og barn ekstra glad for. Den er virkelig fint illustreret, og kommer igennem stort set alt i hjemmet. Derudover er der små spørgsmål på hver side, som man kan stille sine børn. Det er en bog, man kan bruge lang tid på, og som ikke bare er bladret igennem på fem minutter :)

Hvilke bøger hitter hjemme hos jer? Vi vil meget gerne have opdateret vores sortiment, så vi kan tale om noget andet end Mimbo Jimbo og Mumbo Jumbo.

   

4 kommentarer

 • Sara

  Min datter på 3 er totalt vild med Alfons Åberg. Og de er også lidt sjove for den voksne at læse op af😊
  Hun er også ret vild med “Bamses store billedbog” – med søde og sjove og korte Bamse og Kylling historier.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Kathrine

   Det er sjovt du nævner Alfons, for det er hun begyndt at se lidt i TV. Det er dejligt, stille og roligt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Totte og Lotte bøgerne. Min søn kan nærmest nogle af dem udenad og færdiggør sætningerne. De må siges at være rigtigt at børn elsker gentagelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Kathrine

   Hvor sødt :) Og ja, bestemt. Vi har også nogle af de bøger, de er gode!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min første ejerbolig