En vinder

Bloggen i kraftig modvind

Det her er ikke endnu et undskyld-jeg-ikke-har-blogget-så-meget indlæg, selvom det godt kan virke sådan. For jeg har rigtig nok ikke blogget, men der er en, hvis jeg selv skal sige det, ganske god grund til det. Jeg sidder med så mange blandede følelser. Følelsen af at have mistet lysten til at blogge, og følelsen af at være blevet virkelig godt og grundigt trådt på. Ført bag lyset, så at sige. Samtidig ved jeg nærmest ikke, om jeg skal grine eller græde, og jeg er i chok over, at en person har samvittighed til at udføre sådan en handling og have det godt med sig selv bagefter.

For omkring to uger siden blev jeg ringet op af kommunen, fordi de havde fået en anonym underretning omkring Vega. En indberetning. Personen bag var en læser, der på baggrund af indholdet af min blog, er bekymret for, hvorvidt Vega får nok omsorg. Jeg var lidt rundt på gulvet de første par minutter af samtalen, indtil det faktisk gik op for mig, hvad der blev sagt. At lave en underretning på en person er en meget meget alvorlig handling, som også bliver taget meget alvorligt – især når det omhandler børn. Det skal den selvfølgelig også, fordi det kan beskytte børn, der bliver udsat for vanrøgt eller er udsat for overgreb, og derfor skulle jeg ud og tale med dem dagen efter. Under mødet fik jeg selve underretningen i hånden, så jeg kunne se, hvad vedkommende havde skrevet. Ud over små uddrag fra dette, dette og dette indlæg havde læseren skrevet med egne ord:

“Disse uddrag er gode eksempler på, hvor uansvarlig og egoistisk hendes håndtering af Vega Victoria er. Hun tilsidesætter Vega Victorias behov, til fordel for sine egne. Det er dybt uansvarligt at sætte et barn i en højstol med mad og derefter sove, eller spænde sit barn fast i en stol, istedet for selv at stimulere og støtte udviklingen af barnet. Jeg mener, at det er et kæmpe problem, at hun skriver om det på sin blog, da det vidner om, at hun slet ikke kan se det forkerte, i de ting hun gør og derfor har alvorligt brug for hjælp, så der en dag ikke sker noget forfærdeligt med Vega Victoria i hendes varetægt, fordi hun er uopmærksom på sit barn. Jeg tror ikke at Emma Kathrine er en dårlig mor, men jeg vil ud fra hendes blog vurdere hende til at være en meget umoden, uviden og uansvarlig ung kvinde, som har brug for viden omkring hvordan man opfostrer et barn. At have en støtteperson fra kommunen vil sikkert kunne hjælpe hende på rette spor.”

Til dig, der har en så stærk bekymring omkring min evne til at passe på mit barn, men alligevel ikke har nosserne til at sætte dit eget navn på indberetningen – jeg har ingen ord. Jeg er så vred, at jeg får tårer i øjnene, når jeg skriver det her. Jeg ved ikke, hvem du er, og jeg ved ikke, om du kender mig. Men jeg håber, du er klar over konsekvenserne af din handling og at det er en meget alvorlig sag at lave en underretning på et barn. Og jeg håber, du er klar over, at der ALTID vil stå i min sag, at du har lavet den her indberetning! Hvordan tror du det føles, at ligemeget hvad, så vil der altid stå, at der på et gældende tidspunkt er én person, der ikke mener, jeg har klaret min opgave som mor ordenligt? For ikke mindst at tale om, at det også kommer til at stå i Vegas sag. Du sidder der bag din computer og vurderer, ud fra noget tekst jeg har skrevet i ET FUCKING INDLÆG, at jeg er en dårlig mor. Du har aldrig mødt hverken mig eller Vega. Hvad med at skrive til mig, hvordan du har opfattet mit indlæg, og eventuelt lade mig forklare mig, inden du indrager KOMMUNEN i din bekymring?! Dem, der læser min blog, ved, at den skal læses med et smil på læben. Jeg er ked af, at din inkompetente person ikke kan læse imellem linjerne. En støtteperson fra kommunen?!?! ARE YOU FUCKING KIDDING ME?!?! Jeg håber, du har den dårligste smag i munden.

Det her har sat utroligt mange tanker igang hos mig. Jeg er målløs og skræmt på samme tid. Har jeg virkelig formuleret mig så forkert? Det værste er næsten, at der har siddet en fagperson og vurderet, at der skulle følges op på indberetningen, og jeg skulle kontaktes, ikke mindst fordi Vega i deres papirer har været registreret som handicappet pga hendes tarmproblemer ved fødslen. What? Er det bare mig? Jeg har været inde og rette i de omtalte indlæg for at redegøre for den kæmpe misforståelse, det åbenbart har været, men folk har fandme også lov til at tænke selv! Kæft jeg jeg er sur. Heldigvis har man fra kommunens side sagtens kunne se, at der på absolut ingen måde var hold i underretningen. Men de skal reagere – også selv om anmelderen er anonym og kun har sin viden fra en online kilde.

Min blog er en personlig blog. Lige nu handler den primært om min barsel, men jer, der har læst med fra start (sommeren 2012), ved, at jeg har delt mange ting herinde. Jeg skriver personlige, dybe indlæg indimellem. Jeg lukker jer helt, i hvert fald så langt ind, som jeg kan stå inde for. Jeg fortæller om det sjove og det mindre sjove, for det er sådan, jeg har det bedst. Men nu føles det hele som en kæmpe joke, og jeg har allermest bare lyst til at lukke bloggen helt ned. På den anden side har jeg lyst til at skide et stort fedt stykke til den éne person, der synes, at jeg lige skulle have den her med på vejen. For jeg er glad for at blogge, også selvom det ikke sker så ofte, som det har gjort tidligere. Men alting til sin tid, og lige nu har jeg svært ved at forene blogging og barsel, selv om det lyder som noget af det nemmeste.

Efter den her ekstremt ubehagelige episode har jeg tænkt mig at skære ned på og begrænse det personlige indhold. Hvilket jeg synes, er mega ærgerligt, for jeg ved, at det er derfor, mange af jer læser med. Netop fordi, det hele ikke altid er lyserødt. Men nu har bagsiden af medaljen vist sig, og det må jeg bøde for, og det må bloggen bøde for. Øv!

 
   

60 kommentarer

 • […] at have læst Emma Katrines indlæg, om en læser der havde meldt hende til kommunen, overbevist om, at hun var en uansvarlig mor, har […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mey

   Li en tilføjelse, jeg nyder personligt, at læse om Vega, og alt det private! Meeeen på længere sigt, er jeg virkelig bekymret! Hvis vedkommende indberetter nu ka hun til enhver tid gøre det igen! Ikke fordi du overhoved skal være bange for noget, men en indberetning kan have alvorlige konsekvenser!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • simoneliv

  Sikke en dum en.. Næsten 100 på det er en eller anden der har ondt i røven. Tag dig ikke af sådan mennesker! Synes du gør det godt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernillesia

  Hej Emma. Du er den første jeg nogensinde har skrevet en kommentar til, her i blog-verdenen, men afsted skal den sgu ! Jeg sidder med krummede tæer og bliver helt flov på anmelderens vegne. Jeg blogger selv og er førstegangsmor til lille Malthe på knap 4 mdr. så føler i den grad med dig. At lukke din blog er ikke en mulighed ! Husk på, at hun blot er en ud af mange flittige læser, der syntes sådan om dig og dine evner som mor ! Du er en stor inspiration og jeg har læst med længe. Måske blogger du ikke så flittigt mere, og ja jeg kommer ofte til at sige: for fanden da, Emma .. skriv nu noget ! Men når jeg så kigger forbi og du har skrevet nyt indlæg er det bare vildt inspirerende. Jeg tvivler nu stærkt på, at anmelderen selv har børn – for så burde han/hun sgu vide bedre ! Pas nu på med at blogge om byture .. Nogle kunne jo få ondt i røven .. (joke) .. Op i stjernen med den anmeldelse !

  Mvh pernille ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mey

   Hej ven! Jeg læser din blog hver dag, og af en eller anden grund har jeg sprunget dette indlæg over! Hold da ferie, hvor blev jeg tosset på dine vegne! Jeg er bogstavlig talt, målløs over, at en eller anden kælling ka have så ONDT i bagdelen over det du har skrevet! Jeg er mor til
   2 dejlige unger, og for fanden om du så lader dit barn sidde i højstol mens du laver mad eller for den sags skyld støvsuger mm- kan jeg på ingen måde se det forkerte i! Jeg håber sandeligt hun har så dårlig samvittighed, de
   N kælling! Så kom dog på banen og skriv den “endelige opskrift” på det at være en god mor!!!!!!!! Jeg er SÅ gal på dine vegne, at andre føler de har lov og ret til at tro, at de kan bedømme dig, og det at være en god mor! Vi er alle forskellige, og det skal der sandeligt være plads til! Fremover så lad endelig vær med, at skrive om dit private! Jeg vil personligt nyde, at læse indlæg om baby udstyr, skole, job, mad og ootd! Keep smiling smukke mor

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kære Emma. Jeg har fulgt din blog et års tid på opfordring fra en veninde, og jeg finder bare så stor glæde ved dine ærlige indlæg og jeg synes din kærlighed for Vega skinner HELT igennem i hvert indlæg! Derfor gør det mig så ked af at du er blevet ramt så hårdt på det aller ømmeste punkt.. Jeg håber, du møder stor opbakning, og her på bloggen især, så du bliver ved at blogge og kan bruge bloggen som “bekræftelse” i at alt hvad du skriver og gør er så rigtigt og helt okay! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HOLD nu kæft! Jeg er målløs! Hvordan kan man lave indberettelser på så tyndt, tyndt et grundlag?! Jeg er så forarget og forstår fandme godt at du er sur! Idioten har jo ingen mulighed for at vurdere noget som helst ud fra det. Føj!
  Men god vind din vej, og alt godt til jer to :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] om den måde jeg håndterer Valentin på. Måske I allerede har læst det andre steder, men Emma Kathrine er blevet indberettet til kommunen af en læser for at være uansvarlig og egoistisk overfor sit […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Hej Emma.

  Sikke en ubehagelig oplevelse.
  Du har altid været en stor inspiration, både som mor og dig, som smuk ung kvinde.
  Du må ikke tage det værste, som at en fagperson har vurderet at der skal følges op på underrretningen, for det skal der ALTID gøres jf. Serviceloven.
  Ville jeg blot nævne, så du ikke bruger mere negativ energi på at tænke på dét.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke Jensen

  Hvor er det forfærdeligt! Jeg er målløs. Jeg har ingen børn, og har ingen i sigte, men læser ofte din blog fordi jeg synes at det er spændende at se hvordan livet som nybagt mor er, med op og nedture. Det er svært at vurdere for mig her bag skærmen, men ud fra alt hvad jeg har fulgt med i herinde virker du til at være en helt fantastisk mor. Jeg synes at du klarer det så flot, og Vega er den heldigste lille bæbs at have dig til mor. Jeg håber at du kommer ovenpå igen, efter sådan en rædsom oplevelse.
  Jeg håber at du kan mærke varmen fra de mange tusind positive tanker som du får af dine læsere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • nataschachr

  For at være helt ærlig så kommer det ikke bag på mig. Man hører oftere og oftere hvordan læsere chikanere, truer og anmelder bloggere til fx kommunen som i din sag.
  Jeg synes det i forvejen at det må være grænseoverskridende at skrive de personlige indlæg da man deler meget – men man skal også huske som læser at tiltrods for at det er personlige indlæg, så deler du nok ikke alt eller får alle små detaljer med.

  At du lader vega sidde i hendes stol eller gynge – herregud! Du kan jo ikke have hende på armen hele tiden, så får du ikke lavt noget og hun kommer til at lide at separationsangst senere i livet. Børn har selvfølgelig godt af at blive stimuleret af deres mor – hvilket jeg også er sikker på vega bliver. Ligeså meget har de behov for at lege selv, lege med maden osv.

  Men hvad ved jeg – det er så let som læser at sætte sig ned og skrive ord bag en skærm. Kommentere og svine andre læseres kommentar til. Ligeledes at det er så nemt at lave en anmeldelse. Husk at før en god tone – at man ikke får alt som læser og at man skal være sikker på en sag før man kommentere eller anmelder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Et barn kommer ikke til at lide af seperationsangst af at sidde på sin mors arm som baby!
   Og der er altså langt fra at lade barnet lege sdelv på gulvet, mens man er i nærheden til at lade det sidde alene i en højstol og spise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] billede af sig selv i modlys), så bliver man alligevel straffet! Ja, jeg taler selvfølgelig om dette indlæg fra Emma Kathrine, hvor hun er blevet meldt til de sociale myndigheder af en […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophia

  Jeg synes også det at gå over stregen at lave en underrretningen, det må sgu være ubehageligt.
  Men at sætte sig barn i en højstol for at sove er i mine øjne uansvarlig. Jeg kan til dels godt forstår at folk tænker deres.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Det her er fuldstændig hul i hovedet! Jeg er i mødregruppe med Emma og hun er en pisse god mor! Som stimulerer sit barn og er kærlig og omsorgsfuld! Hvor mange kan lige prale af at have et barn på 6mdr. som kravler og snakker helt vildt! Og som 7mdr. Allerede rejser sig op af ting! Vega er nok den mest sociale af babyerne og elsker at lege! Det er så tydeligt at hun hygger sig og har det godt! Sådan kan et barn, der ikke bliver stimuleret og får omsorg, ikke være!!
  Alle nybagte mødre har det hårdt engang imellem og har lige brug for fem min ekstra. Jeg lader da tit min dreng ligge i sin seng i 10 -15 min om morgenen inden jeg får taget mig sammen til at tage ham op .. Selvom jeg ved han burde komme op med det samme og få noget at spise. Han er jo ikke utilfreds så hvorfor ikke?. Det gør mig i hvert fald ikke til en dårlig mor!!!
  Personen som har skrevet den indberetning burde skamme sig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabrina

  Jeg tror at jeg var en af de første til at kommentere på dit famøse indlæg, Jeg er stadigvæk dybt forarget over at du sover mens din datter sider i en højstol, alene og spiser ostehapser. Det er efter min mening svigt i ordet bogstavlige forstand i alle 3 faser. Ja man er sgu da træt som mor (jeg har selv 4 børn) men man sætter da altid sit barns behov før sit eget!!!! og kan man ikke se at det er et svigt så er man da virkelig på den. Uanset hvad der menes så er din datter kun 7 – 8 mdr. gammel da du skriver dit indlæg – hun er kun en baby og skal ikke overlades til sig selv på den måde. Når det så er sagt, så syntes jeg godt nok at det er vildt at du er blevet indberettet (hvilket jeg faktisk syntes er unfair at man kan anonymt!!! troede jeg sgu ikke at man kunne). Op på hesten igen og ind i kampen, vi lære alle af vores fejl og ja jeg forstår godt at du er chokeret, men lad ikke det her knække dig, tro mig – og ikke for at skræmme dig eller at du skal tage sorgerne på forskud, at få børn er ingen leg og du har en masse i vente. Det er ikke for sjovt når man siger “små børn små problemer, store børn store problemer……….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Som Emma selv skriver, skal hendes blog tages med et gran salt. Ja, hun kom muligvis til at formulere det forkert, og få det til at lyde “værre” end det i realiteten var – jeg er sikker på hun ikke er gået ind for at SOVE, men for at ligge og blundre lidt i 5 minutter, inden hun stod op. Selvfølgelig er hun ikke så dum, at gå ind for at sove i en time, og selvfølgelig er hun opmærksom på sin datter, som sidder højest 10 meter fra hende.. Det er så nemt at blive misforstået på skrift, og det er helt sikkert hvad der er sket her.
   Ordet “svigt” er så overdrevet, som noget kan være.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   5 minutter er nok til enten at falde ud af stolen eller blive kvalt i maden, og det er altså uansvarligt

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Hvis du mener, at det er svigt, så er det vel heller ikke forkert, at en person anmelder? Jeg synes da også det virker helt vildt at indberette og kunne aldrig selv finde på det, medmindre jeg var 1000% sikker i min sag, men hvis man som du opfatter det som et svigt og tilsidesættelse af barnets behov, så er det vel reelt nok at man indberetter, når Emma ikke reagerer og forklarer sig på fx din kommentar? Det er helt klart rigtig ærgerligt for Emma, men jeg vil i hvert fald mene at det er bedre at man gør det, end at man ikke gør, hvis man virkelig er bekymret. Det har man som jeg har forstået, også pligt til. Heldigvis er det storm i et glas vand i det her tilfælde, men man skal huske at tænke på, at det er det ikke nødvendigvis i andre :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • nataschachr

   Camilla! læs Sofies kommentar ordentligt før du kommentere

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Natascha! Læs venligst hvilket indlæg jeg kommenterer på, før du selv kommenterer! Og så må du have en fortsat dejlig dag! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Puha – Sikke en hård dom over en pige, som helt sikkert ER en fantastisk mor! Som socialrådgiver-to-be kan jeg på ingen måde forstå, at personen har valgt at indberette dig. Du gør et kæmpe arbejde, og ingen tvivl om at Vega har den bedste mor. At dømme dig ud fra tre sølle indlæg…. Skræmmende at folk er sådan.

  Og hvor er jeg glad for, at der har siddet en kompetent socialrådgiver og vurderet, at der selvfølgelig ikke grund til bekymring for Vegas trivsel og udvikling :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Andersen

  Puha!
  Har aldrig læst din blog før i dag, men altså helt ærligt! Hun er da ikke rigtig velforvaret oveni hovedet, hende der? Jeg har 4 herlige og til tider udfordrende unger, og jeg siger da masser af ting stort set hver eneste dag om dem, som kan misforstås, hvis man altså VIL misforstå dem…

  Lad dig ikke slå ud af sådan stakkel (for når alt kommer til at er hun jo faktisk en sølle stakkel) DU ved, hvad du er og hvad du står for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Er mundlam! Folk har alt for meget tid. Håber sådan en sørgelig type sidder tilbage med den dårligste smag i munden! FØJ FOR HELVEDE

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow! Jeg er chokeret! :O
  Føler med dig!

  – Anja
  http://www.skoenhedenognoerden.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martine

  Det er det verste jeg har lest! Håper det går bra med deg og din lille familie <3 Du virker som en fantastisk mor, som bare gjør ditt aller beste for Vega! Glem den dumme dama og kos deg med barnet ditt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Årh Gud! Synes alle skal stoppe med at skrive de er så forarget og undrede sig meget over at spænde et barn fast i en højstol med et stykke legetøj, hvor hun som Emma skriver, hygger sig. Og hvad så hvis det ikke er det smarteste? Hvor mange mødre kan sige, at de gør alting perfekt? Ingen… ALLE mødre gør deres bedste i samtlige situationer. Der er ikke nogen der bevidst understimulerer deres barn eller lader det passe sig selv. Hvor mange har ikke tænkt, jeg lukker lige øjnene, lader hende græde to min ekstra, aaarhh bleen kan vente lidt til jeg lige har…, folk spiller så pisse hellige! Der er INTET galt i Emma har gjort, hun er Vegas mor og hende der kender hende ALLERBEDST. Det er så typisk at blive stemplet sådan som en ung mor. Hvis nogen har opskriften på den perfekte mor så send den endelig videre! For alle er perfekte for deres børn og er sikker på Emma gør alt hvad der står i hendes magt for at give Vega det bedst mulige…
  Og så hende der har sendt den, håber din røv klør og dine arme er for korte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • fie

   Hej :-)

   Jeg tror at tilfældet ang. højstolen handler om at hun kunne vælte i den eller falde ud af den (det var i hvert fald min bekymring) – for børn rokker i dem og prøver at komme ud af dem hvis de synes de har siddet for længe. Jeg er pædagogstuderende og vikar i en vuggestue, og vi har før prøvet at et barn er faldet ud af stolen fordi man kigger væk i blot et sekund – der skal ikke meget til. Det er i mine øjne ikke ansvarligt og lige med hensyn til dét eksempel skal man måske overveje en anden metode.

   Men selvfølgelig er ingen perfekte og det som Emma Kathrine gør er der mange mødre der gør – hvis de mener andet så lyver de nok, men i det ovennævnte tilfælde er det jo ikke blot understimulerende, det kan være potentielt farligt. Men som jeg også skriver i mit svar til indlægget så har det intet med omsorgssvigt eller vanrøgt at gøre hvis man altså lige tænker sig om en anden gang. Hun virker jo som en super skøn og fornuftig mor!

   God dag ! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Man må jo gå ud fra, at personen som har anmeldt, har været reelt bekymret. Jeg krummede da også tæer, da jeg læste indlægget med højstolen. Både fordi Emmas datter kunne falde ud, men også meget fordi, at hun kunne få maden i den gale hals. Har svært ved at forestille mig, at nogen lader sit barn sidde alene i en stol og det kan hurtigt opfattes/misforstås som en hverdags-ting, når blogindlægget hedder “en typisk dag på barsel”. Det er da chokerende, at der er sket en indberetning, men tror bare at du, Emma, må forsøge at bruge det konstruktivt, selvom det kan være svært. Op på hesten igen, denne episode vil gøre dig klogere og stærkere :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Ringgaard

  Hej Emma
  Jeg et en af dem der med stor fornøjelse læser din blog og jeg vil blive ked af det hvis du lukker ned. Synes du skriver hammer godt jeg kan godt mindes meget af.det du skriver om. Jeg har aldrig været i tvivl i 2 sec om at Vega trives og jeg betragter dig som en
  Skøn mor. Den person som indberettede dig må virkelig være en stakkel uden noget som helst indhold i sit eget liv. Pas godt på dig selv og Vega. Knus Dorthe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Hej Emma Kathrine :-)

  Da jeg læste de indlæg, der er tale om synes jeg måske det med at sætte hende i højstolen mens du sov eller hvad det var lød en tand for voldsomt, men ligesom med alt det andet tog jeg det med et gran salt og er da overbevist om at du på ingen måder vanrøgter dit barn! Du fortæller om de små ting som mødre nogle gange gør fordi det kan være hårdt med barn. Alle mødre skynder sig da væk fra babys værelse hvis det lige er vågnet og ikke har fået øjenkontakt med dig endnu, for måske har man lige ti minutter hvor det kan ligge og hygge sig.

  Jeg synes det er super ærgerligt at det skulle ske for dig, men måske har hun været bekymret og egentlig handlet fordi hun mente at dit barn var i fare – og det er vel også okay, for som du selv siger så har vi alle et ansvar overfor børnene i landet, hvis vi finder noget uansvarligt. Måske er hun bare dum? Men uanset hvad, så skal du ikke lade dig slå ned med nakken af det her.

  Du er en skøn mor – udfra hvad jeg kan læse – og det er der ingen der kan tage fra dig. Lad være med at lade én dum person påvirke dig i sådan en grad at det overskygger alt andet.

  Jeg følger med pga. de dybe og sjove indlæg om det at være mor, og jeg ville være ærgerlig hvis det blev skrottet fordi der var en der ikke kunne læse mellem linierne.

  KRAM

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] I dag er jeg sur. Sådan rigtig sur…!! Jaah. I know. Det er svært at se, med alt det botox ; ) Men det er jeg faktisk. Jeg fik en mail vedr. dette indlæg, en af mine blogger søstre Emma Kathrine, har skrevet – og det chokerede mig dybt. (Læs indlæg her)..! […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Puha – Sikke en omgang du har været igennem. Sikkert også en masse tanker og en masse masse timer med tåre.

  Jeg har aldrig læst din blog, men kan virkelig tænke mig til hvor slemt det er at et menneske stempler en til at være en dårlig MOR..
  Når man nu ærligt har fortalt andre mennesker hvor skønt, dejligt, mega monster hårdt det er at blive mor. (For synes man ikke det taler man ikke sandt)

  Hvor mange af os mødre har ikke grædt af træthed, være nervøse for om man kan klare det, siddet op og sovet bare lige et øjeblik..???

  Jeg kan kun sige du er en mega sej mor, at du står frem og skriver dette. For det er vel nok det hårdeste en mor kan få at vide.

  Du ønskes så meget HELD&LYKKE med fremtiden. Jeg er sikker på du er en super god mor og du skal bestemt ikke give op.

  Dette skal kun gøre dig stærkere..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Kæreste Emma,
  Hvor er jeg virkelig ked af det på din og din lille families vegne. Jeg er mildest talt i chok og forarget over at en person har taget sig “den frihed” at gå til kommunen.

  Jeg tror måske alle lige skal tage et skridt bagud, og læse din blog med et lille gran salt.
  At du skriver du sætter Vega i en højskole og går ind og sover, kan sagtens være en opsummering af nogle timer i din hverdag, og ikke nødvendigvis den slaviske gennemgang af din dag minut for minut.

  Du har, ud fra hvad jeg får lov at følge med i, en sød, glad og velfungerende familie.

  Lad aldrig andre fortælle dig andet.

  Jeg ønsker dig det bedste fremover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Det er nu du skal bruge bloggen til at få bekræftelse fra alle læserne (mødre som ikke mødre), i at du IKKE er en dårlig mor.
  Det er nu du skal være stærk, og netop ikke lade dig begrænse pga modstand. Det gør dig jo stærkere.

  Eksempler på at du ikke er en dårlig mor:
  Du har lavet en blog (et talerum) hvor man kan snakke om det at være mor. Du er interesseret i at gøre det bedste, det er det jeg kan få ud af det. Du er interesseret i at vise sandheden. Ingen er perfekte, og især ikke mødre. Men at du så ikke er en god mor, er en meget stor konklusion at drage. Personen kender dig ikke, så det er jo IKKE en berettiget kritik!

  Jeg kan godt forstå, at du er sur! Men vend din vrede til en styrke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla K.

  Jeg er dybt chokeret og vildt gal og harm på dine vegne. Ja og faktisk også rigtig ked af, at det er den drejning som det åbenbart har taget for dig at være en ‘kendt’ blogger. Jeg kan jo straks understrege, at jeg kun ‘kender’ dig gennem bloggen (og jeg har fulgt med FØR du fik Vega Victoria), men jeg har modsat af ‘anonym’ fra indberetningen altid set dig som en ung, afbalanceret og omsorgsfuld mor. Jeg er helt med på, at der kan være dage med manglende overskud, træthed mv., men det synes jeg jo netop du tackler med et smil (måske det bare skyldes, at vi er nogle, der ser humoren og ironien i nogle af dine indlæg). Jeg er på den anden side af skærmen ikke i tvivl om, at du er en god mor over for Vega Victoria. Man må virkelig have nogle store problemer med sig selv, hvis man har brug for at komme med den slags vanvittige anklager, og så endda anonymt, pga. et blogindlæg eller to, som man tydeligvis har mistolket. Lad det ikke få dig ned med nakken – du ved heldigvis bedre! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg håber virkelig personen har dårlig smag i munden. Hvor er det dog forfærdeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hvor er det dog ærgerligt at høre! Kan virkelig godt forstå, du føler dig trådt på og er frustreret – især fordj vedkommende er anonym, så du klke kan tage til genmæle.
  Jeg må indrømme, at jeg selv undrede mig (og måske endda blev en smule forarget) over at du lagde dig i seng, imens Vega blev sat i sin højstol. Når det er sagt kunne jeg aldrig finde på at gå videre med det, da jeg går ud fra at du kender dit barn bedst, og ved hvad du kan “tillade” dig – og desuden er jeg ikke selv mor og kender ikke til den træthed, jeg tænker man må være ramt af… At tage det så langt som at indberette dig virker fuldstændig vanvittigt! Jeg håber I som familie kommer igennem denne hårde periode på en god måde og at du ikke tvivler på, hvor god en mor du er for lille Vega.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Forstår desuden ikke rigtigt at din datter er registreret som handicappet? Og at du ikke har vidst det før? Det lyder meget mystisk og sjusket fra kommunens side.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg læste og kommenterede dit indlæg, hvor du skrev, at du gik ind i seng igen, mens din datter sad i højstolen i køkkenet – det sprang mig nemlig så meget i øjnene, og jeg er absolut ikke tilhænger af den metode, men dermed ikke sagt, at jeg vil gøre mig til dommer over hvordan andre gør, og hvad der er rigtig eller forkert. Kan godt forstå, at en opringning fra kommunen om en anonym indberetning ryster dig, og det ville bestemt også have klædt personen, at rette henvendelse til dig først – eller læse dine andre indlæg hvor omsorgen og kærligheden til din datter skinner igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg håber ikke du misfostår budskabet, men det er netop sådan noget der gør at jeg nok ikke rigtigt kommer i gang med at blogge igen (efter jeg har fået børn). Jeg vil SÅ gerne dele tanker mv. men hvad ved desværre ikke hvem der er modtager af det man skriver. Så det er ikke ment som at du burde have vidst det ville ske – jeg vil nærmere sige at jeg troede jeg var paranoid. Men TÆNK at nogen finder på at gøre sådan! Vildt. sygt. Jeg har ikke været ‘trofast’ læser, da jeg først for nylig faldt over din blog da jeg ledte efter inspiration til min nyfødte datters værelse. Men jeg har da kigget rundt og på intet tidspunkt slog det mig at din datters trivsel skulle være i fare.. og jeg tænker også umiddelbart at motivet må være misundelse eller lignende. Jeg er i hvert fald på dit hold! :-) Og går ud fra kommunen kan skelne mellem BS og ægte sociale tilfælde. Forstår dog godt at du er rystet. Kram herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Emma,
  Føj, hvor kan nogle mennesker være svære at forstå! Tænk, at nogen kan have interesse i, at gøre livet surt for andre på den måde. Din historie rammer mig dybt i hjertet, og du har min største medfølelse! Du skal vide, at jeg elsker at følge med i dit liv som mor, netop fordi du skildrer det så ærligt, og fordi jeg beundrer måden, du er mor på. Kæmpe respekt til dig, og op på hesten igen!
  Mange hilsner
  Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det du skriver i de indlæg der bliver refereret til, kunne jeg selv have skrevet. Du er på ingen måde en dårlig mor! Føj hvor skulle folk skamme sig, den underretning ville ødelægge mig fuldstændig. Har selv en dreng på 8 måneder og kan sætte mig ind i dine følelser. Forstår virkelig godt at du overvejer bloggens fremtid. Men husk du er en god mor for Vega!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise T

  Øv en oplevelse!
  Synes bestemt at det er langt over grænsen at lave en underetning ud fra noget man har læst på en blog.

  Kan godt forstå at du er i Chok og ked. Jeg var en af dem som kommenterede på det ene indlæg om højstol, men ja det synes jeg er ok at gøre, men derfra til at blande kommunen ind i sådan noget som jo ja er alvorligt er langt over grænsen.

  Et eller andet sted er det også ret ressource spild af kommunen og sags behandlere. Er selv lærer og ved hvor mange sager der står i kø hvor der virkelig er grund til hjælp og bekymring.

  Tænker om det ikke er en som kender dig som har ondt i røven eller er jaloux. Det er da ret vildt hvis man bare er en læser at tage sådan et stort skridt.

  Øv øv øv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Jeg er en af de heldige der har mødt både Emma og Vega i virkeligheden, da jeg ofte er på besøg hos Emmas underbo. Jeg kan skrive under på at Vega er et fantastisk lille barn og HELT sikkert får alt det hun har brug for af Emma, som klare jobbet som mor efter alle regler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidder med tårer i øjnene. Hvor er det dog en ubehagelig oplevelse for dig. Ønsker dig det aller bedste og så langt jeg har fulgt dig, har jeg kun set en mor der elsker og vil sit barn det bedste!!!!! Også selv om du som alle andre mødre kan være træt, udkørt og ikke mindst ironisk med det.

  Hvor det ærgerligt at de indlæg vi alle elsker, skal udelukkes.

  Varme tanker herfra. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor er det vanvittigt. Lad dig ikke slå ud af sådan et menneske – selvom det kan være svært. Som fast læser, så håber jeg, at du får modet tilbage, for jeg nyder virkelig at følge med herinde hos dig og skønne Vega :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Kære Emma
  Hvor er jeg bare ked af at høre det :-(
  Tænkt at nogen kan finde på sådan noget!
  Jeg er selv på samme alder som dig, og synes du er virkelig inspirerende og klarer det så flot som mor!
  Håber du er okay! Der er masser af dine læsere, der synes du er helt fantastisk <3
  Kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op. Sikke dog en forfærdelig situationen, og jeg må indrømme, jeg fik et lille stik i hjertet. Jeg kan slet ikke rumme, at nogle folk kan gøre sådan noget på så lille et grundlag. Underretninger er, som du selv skriver, en MEGET alvorlig sag. Ordene herfra må være, at min opfattelse er, at du virker til at være en god mor, der gør det så godt, som du kan :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SikkLouise

  What! Jeg har altid set dig som et forbillede for unge mødre. Sikke en dum person der har lavet den indberetning. Hun er til grin!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Emma

  Sikke en ubehagelig oplevelse, du har haft. Det er jeg ked af at høre. Men som den journalist, jeg nu engang er, spotter jeg også noget, der kan være en god historie. For hvornår blander man sig for meget i andre folks liv?

  Hvis du har lyst til at stå frem og fortælle din historie for at være med til at sætte fokus på problemet, vil jeg meget gerne høre fra dig. Så kan vi tale om, hvad man evt. kunne bringe i avisen.

  Jeg synes i hvert fald, at du – blandt de bandeord, som jeg godt kan forstå, du har brug for at komme ud med – har nogle pointer, som hele den danske befolkning burde høre.

  Giv mig gerne et kald eller skriv en mail på:
  Tlf.: 25 45 60 19
  louh@bt.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sofie

  Jeg må ærligt indrømme at jeg også tænkte mit da du skrev at du satte hende i en højstol og gik ind for at sove.. Var overrasket over at ingen kommenterede det for det er absolut no-go i den vuggestue jeg arbejder i. Men alle har jo sin måde og jeg vil ikke gøre mig til dommer. Held og lykke fremover – alle mødre gør jo deres bedste

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Er her enig. Synes det er forkert, at kontakte kommunen, MEN! Når det så er sagt, er jeg dybt rystet over, at du vælger at udgive et indlæg, hvor du skriver, at du sætter hende i en højstol og går ind og sover! Selvfølgelig er du ikke egoistisk – du valgte trods alt, at ændre meget i dit liv for hende – men alligevel mener jeg altså, at du bør kigge indad og indrømme, at der måske har været et par forkerte vendinger og sætninger hist og her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   En kommunal underretning virker drastisk hvis afsenderen ikke har personligt kendskab til bloggeren som mor, ikke desto mindre synes jeg egentlig ikke bekymringen er ubegrundet. At placere et halvårigt barn i en højstol for selv at gå tilbage i seng at sove videre er, i mine øjne, komplet uansvarligt og et bemærkelsesværdigt valg at træffe som forælder! Jeg synes det vidner om mangel på helt basale forældrekompetencer og evnen til at kunne udsætte egne behov til fordel for barnet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er dybt chokeret over, at nogen føler de kan tillade sig at gøre dette mod jer. Hvem fanden gør sådan noget? Jeg synes at du lyder til at være en pokkers god mor og folk der mener andet, de har ikke læst ordenligt med.. Nej, det er ikke smart at sætte et barn i en stol alene, lige så vel som det ikke er smart at lade barnet ligge på puslepladen mens man henter noget eller måske kører rundt i barnevogn uden en sele, men forhelvede, vi begår sgu da allesammen små fejl!
  Vega har det jo super og hun har en GOD og omsogsfuld mor.
  Come on altså…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • bina

  Puuha, det må være en person der har det skidt med sig selv, når man har brug for at ødelægge så meget for andre på den måde! Og så endda uden at turde stå ved det. Nu har jeg ikke læst din blog såå længe, men jeg har kun fået det indtryk at du er en super god og engageret mor til din søde lille pige. Håber i finder ud af at komme over den ubehagelige oplevelse, og at i ikke tvivler på jeres forældreevne. Krammere herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Ej hvor er det dog bare modbydeligt og unfair.
  Vi der læser med, ved at du er en fantastisk mor til Vega og alt hvad vi læser, kan vi sætte os ind i – på godt og ondt!
  Du må aldrig lade dig knække af så et forfærdeligt et menneske der mener hun har ret til at lyve, bedrage og blande sig i jeres liv..
  Hun må ha det meget dårligt med sig selv og sit liv! Føj…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Magen til taber og møgkælling skal man lede LÆNGE efter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Sheta

  Kære Emma
  Jeg er mor til tre drenge på 13,4 og 2 år . Samtidig er jeg sygeplejeske og har været det i snart 12 år .
  Jeg har aldrig på nogen måde opfattet det som om at du ikke er en super mor og ikke gør alt det bedst tænkelige for din lille datter .
  Jeg er skræmt og dybt chokeret over hvordan der er en der kan dømme dig på den måde uden nogensinde at have mødt dig personligt .
  Det kan umuligt være en personlig der har nogle faglige kompetencer indenfor området .
  Kommunen er desværre nødt til at undersøge som du selv skriver men du har jo absolut intet at være bange for !!. Ønsker dig og din lille familie alt det bedste og er ikke et øjeblik i tvivl om at I er en harmonisk lille familie .
  Varme tanker Bettina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Puha hvor er det ubehagelig læsning. Og hvor er det bare ubehageligt og skræmmende, at ét blogindlæg kan danne grundlag for en så alvorlig anklage :( jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige. Ikke andet end at det er godt, at du har taget det op her på bloggen, i stedet for at stå alene med det. Det er sådan noget der bare skal ud!
  Alt tænkelig støtte og varme herfra❤️
  Emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En vinder