Tip: Budgetmascara

At være i et sundt forhold

Igennem de seneste år, er jeg blevet meget bevidst om, hvor stor vigtigheden af at være i et sundt forhold, er. Men hvad er et sundt forhold? Det kan der være delte meninger om, men jeg tror, den måde man kan blive allermest sikker, er ved at mærke efter indeni. Det lyder måske lidt dybt og ih-og-åh, men i de fleste tilfælde skal vores mavefornemmelse nok fortælle os, om noget er godt eller dårligt. Spørgsmålet er bare om vi vil erkende det.

Grunden til, jeg skriver det her indlæg, er fordi jeg gerne vil sætte fokus på emnet. Jeg har selv oplevet at være i et usundt forhold – men heldigvis har jeg også oplevet det modsatte. Jeg troede, jeg var glad og at mit forhold var godt. Det prøvede jeg i hvert fald at bilde mig selv ind, og jeg troede skam også på det. Jeg ville tro på det. Men jeg tror, hvis nogle havde spurgt mig hudløst ærligt om jeg var glad, havde svaret nok være “nej.” For jeg var ikke glad, jeg blev ikke behandlet som jeg fortjente, der var ingen støtte og kærlighed. Kun modstand, frustration, irritation, uærlighed og overfladiskhed. Det var uægte. Vi var ikke gode for hinanden. Det ville vi gerne være, det var bare ikke nok.

Jeg tror, vi alle har prøvet at være i noget, hvor vi ikke var glade. Ikke 100%. Jeg siger heller ikke, at man skal være glad hele tiden og aldrig skændes. Det er sundt at være uenige, men der er stor forskel på dét og at være ked af det. Man fortjener at være oprigtigt glad. “Han gør mig ked af det flere gange om ugen, men han er jo også sød og han elsker mig”- fx. Det er ikke okay, man skal ikke nøjes og ikke gå på kompromis, når det handler om kærlighed. Man skal ikke føle sig utilstrækkelig. Aldrig.

I et sundt forhold støtter man hinanden, bekymrer sig om hinanden, gør ting for hinanden af den simple grund, at man elsker hinanden. Mere enkelt bliver det ikke. Der skal ikke være modstand, mistro, jalousi og irritation. Man skal kunne sende sin kæreste i byen med en god mavefornemmelse og tænke, det er fedt, at han eller hun hygger sig. Man skal have ro og fred i maven. Livet er sgu for kort til, at man skal gå og spekulere på, om ens kæreste nu synes man er god nok, eller om han eller hun kigger på andre i byen. Man skal have følelsen af, at man er the one and the only og at man er forgudet af sin partner. Intet mindre. Det handler om sikkerhed. Sikkerhed i hinanden og det forhold man er i. Igen, hvorfor nøjes? Ingen er perfekte og der vil altid være fejl og mangler i et forhold, men man kan sgu komme rimelig tæt på, hvis man er i det rigtige.

Jeg ved godt, at alt ikke altid er lyserødt, og at der ofte spiller en million ting ind, når det handler om at blive sammen eller ej. Børn og økonomi, fx Det kan være så svært, at stå på egne ben. Man er sårbar, og det virker uoverskueligt. Men det handler også bare om at komme ud på den anden side, og løsne sig fra alt det, der trak en ned før.

Det her er også en kæmpe cadeau til min kæreste. Jeg har siden jeg mødte ham første gang for 5 år siden, vidst, at der var noget helt specielt mellem ham og jeg. Vi har været meget igennem i de år, men han har altid haft en helt speciel plads indeni mig. Selvom jeg har været i andre forhold, har jeg altid fundet ro ved at tænke på ham. For jeg vidste, at han elskede mig, selvom han på daværende tidspunkt aldrig havde sagt det til mig. Men alt han gjorde og sagde igennem de år, viste, at han elskede mig. Dét er nok det største jeg har prøvet, at få dén slags kærlighed fra et andet menneske. Der var et tidspunkt, hvor jeg ikke troede at vi ville finde sammen, nogensinde. Det gjorde mig ked af det, men der er jo nogle ting man ikke kan ændre på, tænkte jeg. Men skæbnen (og den tror jeg sgu på) ville noget andet, og jeg er lykkelig, helt ind til benet over, at vi er endt hvor vi er. Han gør mig hel og jeg giver aldrig nogensinde slip på ham. Jeg vil kæmpe med næb og klør for, at han vil være hos mig altid.

Det her indlæg er måske lidt rodet, og nogle af jer tænker måske, hvad formålet egentlig er med det. Jeg tror bare, at jeg vil opfordre alle til, at være så glade, som de kan. Ikke trækkes ned af én eller flere personer. Hvad enten det er i et privat forhold, på arbejdet eller i omgangskredsen. Det er livet fandme for kort til og det er vi for dyrebare til :)

 
   

6 kommentarer

 • fie

  hej emma kathrine, det jeg vil sige er ikke så relevant for dit indlæg, som by the way er rigtig fint..

  jeg elsker at læse din blog, men jeg skal altid anstrenge mig for at læse de tekster du skriver både fordi skriften er så lille og grå og derfor blender ind i den vide baggrund – er det noget du vil ændre for dine læseres skyld?

  Jeg bruger ikke briller og min læge siger jeg har et fantastisk syn, så det er altså ikke derfor :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor dejligt at læse, altså at du er lykkelig :) Det er da bare skønt!
  Det er vigtigt at være kritisk, hvis man netop ikke er rigtig lykkelig, så bliver det ikke bedre af at blive……
  Jeg har selv fundet ham, der giver mig noget, som ingen andre nogensinde har kunne, uden at jeg helt kan sætte ord på det. Det er fantastisk <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Fint indlæg Emma :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianna

  Hvor har du bare ret!
  Jeg har sådan en enorm jalousi og jeg bruger enorme mængder energi på at bekymre mig. Jeg endte i depression (oveni jalousien døde min mor). Jeg snakkede med min kæreste forleden – fuldstændig ærligt – at jeg ikke troede på ham. Jeg kender hans fortid: rigtig pigeglad og fræk over for sine veninder. Han kunne vende 180 grader efter en løbers røv selvom jeg sad ved siden af. Det hjalp at fortælle ham det og vi snakkede lidt. At snakke sammen hjælper meget. Man ved hvor man har den anden og de kan hjælpe dig ud af jalousien.
  Igen – utrolig godt skrevet, be happy og nyd det :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Puha dit indlæg ramte lige… Jeg er netop lige kommet ud af et forhold på 3 år der var så usundt som du beskriver. Men det tog mig lang tid om at indse det. Han gjorde mig ked af det flere gange om ugen, behandlede mig ikke godt og ingen støtte eller forståelse på nogen måde. Jeg har undret mig mange gange over at jeg blev så længe, for jeg har altid tidligere haft dejlige forhold, der har været lige så vidunderlige, som det du beskriver med din nuværende kæreste. Men jeg tog mig endelig sammen til at gå for tre måneder siden – og jeg er endelig ved at finde tilbage til mig selv igen. Er så glad som jeg ikke har været i mange år :-) Og du har så uendelig meget ret – man skal ikke nøjes. Hvis man er ked af det så meget, så er det med at komme videre og finde en der behandler en godt!
  Tak for et super godt indlæg. Du ramte spot on med dine ord.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad har du på hjerte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip: Budgetmascara