30. uge

Hospitals- eller hjemmefødsel?

Her i tredje graviditet har jeg ofte fået spørgsmålet om jeg ?mon skal føde hjemme denne her gang??. Det skal jeg ikke, men jeg fik alligevel lyst til at sætte nogle ord på mine tanker omkring valget.

En hjemmefødsel lyder fantastisk, og jeg har aldrig hørt om nogen, der har fortrudt det. Men det har bare aldrig trukket i mig, at skulle føde hjemme. Jeg har haft to fantastiske fødsler, så det er ikke angsten for, om noget kunne gå galt eller at det ikke er ?sikkert? nok, hygiejnisk nok og jeg kunne blive ved. Slet ikke! Jeg kan bare godt lide tanken om, at man kører hjemmefra og kommer hjem med en baby. Jeg tror det er selve handlingen i at komme ud, og komme hjem forandret. Jeg har intet imod hospitaler, og kan godt lide at føde mine børn der, hænge ud et par timer, og så tage hjem med vores nye familiemedlem. Hvis alt selvfølgelig, og forhåbentlig, går som det skal!

Derudover, hvis jeg gerne ville have en hjemmefødsel, ville det stresse mig en hel del pga. min historik. Mine forrige fødsler gik meget hurtigt, og tredje gang kan komme til at gå endnu hurtigere. Så hvis vi først skulle have begge børn og begge hunde ud af vagten, og derudover vente på en jordemoder – ville gøre mig mere stresset end hvad godt er (tror jeg). Det er slet ikke sikkert, at det ender ud i endnu en hurtig fødsel, for man hører ofte om at tredje gang ?driller? lidt. Men min jordemoder har sagt, at jeg skal ringe ligeså snart jeg mærker det mindste tegn på fødsel.

Måske er det også fordi jeg har haft sådan nogle korte fødsler, at jeg har det sådan. Hvis jeg havde haft nogle med en længere optakt, hvor tingene gik i et roligt tempo, kunne jeg godt se mig selv føde hjemme, fordi det umuligt kan være fedt at bruge så mange timer på hospitalet, kontra at være hjemme i rolige, hjemmelige omgivelser. Men for mig har det at føde været situationer, hvor jeg ikke har nået at tænke særlig meget og gøre fra eller til, og denne gang kan jeg stadig ikke forestille mig andet, end at min søn skal komme til verden på hospitalet, hvorefter vi kan tage hjem. Det bliver så fedt!

Skal I føde hjemme eller på hospitalet? Og hvad er jeres tanker om netop det?

]]>

7 kommentarer

 • Charlotte

  Jeg fødte min datter i november sidste år, Og havde samme oplevelse mht moderkage der sad fast! Jeg mistede også 2,1 liter blod og tænker også at jeg måske kunne have været Død af det, hvis jeg havde født hjemme. Så jeg er også lykkelig for at jeg fødte på skEjby, Som bare taklede det hele så godt. Vi har det alle godt i dag, men det var en skræmmende oplevElse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Det lyder helt forfærdeligt! Forstår godt du er glad for valget af hospital. Selvom det ikke er pga. tryghed at jeg vælger at føde på hospital, så kan jeg godt se den større tryghed i at gøre det 🙂 godt I har det godt i dag <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  jeg har født tre gange på hospitalet. De første to fødsler var rigtig rigtig gode oplevelser, helt efter bogen. Min tredje fødsel var noget anderledes. Hvis jeg havde født hjemme var jeg død. Jeg fødte den fineste dreng på under tre timer fra første ve, men moderkagen sad fast. Jeg mistede 2,5 liter blod på 5 min. det fossede virkelig ud. Selvom jeg kun bor 15 min. fra sygehuset, havde jeg nok ikke overlevet… Jeg kan godt se den hyggelige tanke i at føde hjemme, i rolige omgivelser, men jeg er lykkelig for at jeg ikke valgte hjemmefødsel. Vi overvejede det kraftigt – i sær efter to fantastiske fødsler… Men for p… da. Mine to piger kunne have mistet deres mor.. Jordemoderen sagde efterfølgende til mig, at hun også havde været bange for hvordan det ville gå.. Jeg priser mig lykkelig for at det var min 3. fødsel og at min mand er 3. gangs far, for hele denne oplevelse var rigtig rigtig skræmmende.. I dag er min yngste 2,5 år og vi har det alle super godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Hold da op.. Jeg er helt mundlam! Vidste faktisk slet ikke, at det var et scenarie. Puha, en forskrækkelse. Godt I valgte hospitalet, set i bakspejlet, og godt I har det dejligt alle sammen i dag 🙂 Men det giver stof til eftertanke, synes jeg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Nu frygter jeg lidt at kommentere her, men jeg bliver lidt ked af den måde det at føde hjemme På fremstilles.
   Jeg er ked af at læse, at to har haft store blødninger umiddelbart efter fødslen, det forstår jeg er eN vOldsom oplevelse, som sætter Alt i perspektiv. I al REspekt, Så er det virkelig dygtige jordemødre, som tager hjemmefødsler, og situationer som disSe er netop det, som en erfaren jordemoder kan se en risiko for undervejs, og så bliver den fødende flyttet asap. Det er lidt farligt at sIge, at det var gået ligesådan hjemme som på hospital 🙂
   God fødsel, emma! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Olsen

  Her vEd anden fødsEl skal jeg føde hjemme og jeg glæder mig helt vildt meget!
  vores datter på 2,5 år skal også være med og jeg tror bare det bliver sådan en fed oplevelse for hele familien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Ej hvor sejt, at jeres lille pige skal være med. Kæmpe oplevelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

30. uge