Status på hussalget

Hverdagstærte med spinat, bacon og hytteost

Det her billede kunne ses på min instagram forleden, hvilket jeg var virkelig begejstret over. Vega har nemlig haft, og har i og for sig stadig, mælkeallergi. Derfor har vi ikke fået denne tærte længe, og da den er så nem, lækker og mættende, er det bare ærgerligt, især for sådan en som mig, som er en sucker for nemme løsninger.

Men(!) nu er hun sørme begyndt at kunne spise både smør og hytteost – og så prøvede jeg at lave tærten, og det gik alt sammen – selvom der var ost på. Halleluja, simpelthen!

I skal selvfølelig ikke snydes for en opskrift:

Du skal bruge
400-500g hytteost
3 æg
En pose frossen spinat
En citron
Salt og peber
Revet ost
Tærtedej (jeg køber den færdiglavet)
Broccoli (for ekstra grøntsager, men valgfrit)
Bacontern (valgfrit)

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tø spinaten op, det kan du allerede gøre fra morgenstunden. Men jeg plejer bare at hælde kogende vand over det, indtil det er helt opløst. Så tager jeg et dørslag eller en si, og presser alt vandet ud af spinaten. Det er vigtigt, at der bliver presset så meget vand ud som muligt, ellers kan tærten blive meget våd. Når alt vandet er ude, kommes spinaten op i en skål sammen med hytteost, æg, citron, salt og peber.

Tærtedejen lægges ud i formen og fyldet hældes på. Tærten kommes i ovnen i 20 minutter.

Imens tærten er i ovnen skal der steges bacon. Når tærten har været i ovnen i 20 minutter, tager jeg den ud, og drysser først bacon på og derefter revet ost. Så kommer den i ovnen igen i 15 minutter, eller til osten er sprød og gylden. Lad tærten hvile i 10-15 minutter, så den lige får lov at sætte sig, inden den serveres.

Alt i alt tager forberedelsen mindre end 10 minutter, og så skal man bare vente på, at den er færdig i ovnen. Nemmere bliver det vist ikke :)]]>

2 kommentarer

 • Ditte

  SPørger muligvis relativt dumt, men *skal* Det være frossen spinat? Og er det helbladet eller hakket?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Det er slet ikke dumt 😀 Jeg tænker man kan bruge begge dele! Og jeg bruger hakket, fordi ellers er der mange tråde i, synes jeg. Jeg har bare brugt frossent, fordi det er nemt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på hussalget