Et savn og en trang

Et savn og en trang

15. maj kl. 11.20

Det sidste lange stykke tid inden jeg lukkede bloggen sidste år, skrev jeg for andres skyld. Jeg følte et enormt press på at jeg skulle opfinde den dybe tallerken, hver gang jeg skulle forfatte et indlæg. Det betød noget for mig, at mine indlæg blev læst – ellers gav det ikke mening for mig at blogge. Og fordi at jeg altid lagde meget energi i mine indlæg, forventede jeg også en vis respons, som jeg ikke altid følte at jeg fik. Midt i alt det glemte jeg, hvorfor jeg startede det her lille univers tilbage i 2011. Det gjorde jeg, fordi jeg elsker at skrive! Elsker, elsker, elsker. Det har altid været min favoritbeskæftigelse, helt tilbage til folkeskolen, hvor dansk var mit yndlingsfag, og jeg elskede diktater og stile. Det skrevne ord har altid været min force, og jeg kommunikerer meget bedre på skrift end jeg gør verbalt. Ikke noget jeg ligefrem praler med, men det er nu engang sådan, det er. Derudover er jeg begyndt at elske at fotografere, efter jeg har fået et godt kamera, og jeg savner et sted hvor de to ting mødes.

Selvom jeg har beholdt min Instagram, så er det bare ikke det samme. Bloggen og Instagram kan to forskellige ting, som jeg holder ligemeget af. Men det er som om, jeg ikke kan nøjes med den lille smule tekst, man kan skrive på grammet. Instagram er til at have med på farten, og de færreste læser de lange captions under billederne – det er i hvert fald min observation. På bloggen kan man gå mere i dybden med nogle ting, uden at man føler, at man ‘keder’ folk. Fordi at I, mine læsere, aktivt vælger at gå herind, og ikke bare scroller forbi mig. For sådan har jeg det engang imellem når jeg får plapret lidt for meget under et af mine billeder på Instagram, altså at det gider travle-insta-brugere ikke læse. Ret mig, hvis jeg er forkert på den.

Så jeg har overvejet at åbne bloggen op igen. Den som startede det hele for mig. Om jeg gør det, ved jeg ikke endnu. Men hvis I læser det her indlæg, betyder det, at jeg har trykket udgiv.

Helt seriøst, er det her ikke det sødeste?

26. juli kl. 21.33

Forleden lavede jeg en afstemning på Instagram, fordi I havde givet udtryk for, at I savnede min blog. Afstemningen mundede ud i, om jeg skulle åbne den gamle blog – eller starte helt forfra med en ny en. Der var kun 100 mennesker til forskel, og 58% sagde den gamle, imens 42% sagde ny blog. Jeg er sindssygt meget i tvivl. Måske hælder jeg mest til en ny blog, fordi det rent mentalt vil give mig et frisk pust, en ny start og alt det der. Men jeg har jo 6 års indlæg liggende på det gamle domæne – som selvfølgelig altid kan importeres til en ny blog, men. Måske jeg starter en ny blog og ser, hvordan det går – og hvis jeg savner min ballast, kan jeg hente dem ned. Lyder det som en idé? Undskyld for mit vrøvleri og min forvirring – men jeg er oprigtigt forvirret. Jeg er mest af alt bare bange for, at jeg fortryder at jeg har åbnet bloggen igen. For der var jo en grund til at jeg stoppede – og det føltes rigtigt. Men jeg må også bare erkende, at jeg virkelig savner at skrive. Hm.

6. august kl. 21. 53

Hej med jer. ‘Long time, no see’ kunne næsten ikke passe bedre.

Nu skete det, sgu! Jeg har åbent min blog igen, og jeg gik med en ny en af slagsen. Jeg kunne mærke, at jeg havde brug for en helt frisk plads i blogverdenen.

Mine forventninger til bloggen er, at jeg udelukkende skriver når jeg har lyst. Jeg vil tvinge mig selv til, ikke at føle mig forpligtet til at skrive indlæg, for det var det, der ødelagde gejsten for mig sidst. Jeg har alt for store forventninger til mig selv, samtidig med at jeg har et job og en familie at passe. Derudover vil jeg gerne træne engang i mellem, og også pleje mit forhold. Jeg skal slet ikke komme med undskyldninger på forhånd – det er bare vigtigt for mig, at I ved hvad mine intentioner er med at åbne bloggen op igen. Når det så er sagt, så føles det så lækkert at skrive – i det hele taget bare sidde med min Macbook på skødet igen, det sker altså ikke ret tit længere. Mine fingre danser over tastaturet og det er rart.

Fokus herinde er selvfølgelig uændret, og jeg kommer til at skrive om det der interesserer mig, ligger mig nært og hvad jeg nu beskæftiger mig med. Dog kan jeg allerede side på forhånd, at der kommer mere fokus på beauty – især fordi jeg har savnet at have mere spalteplads til den slags på Instagram. Jeg har så mange gode produkter i hænderne, både til huden og af makeup, som jeg gerne vil fortælle mere i dybden om. Det håber jeg selvfølgelig I er klar på! Men ellers er det bare den gode, gamle blanding af lidt af det hele.

.. Til allersidst: Hvad I tænke jer at læse om herinde? Selvfølgelig har jeg nogle indlæg på tegnebrættet, men det er altid rart med inputs fra jer, der skal læse det. Jeg er ret skrivelysten, så I fyrer den bare af – hvis der overhovedet er nogen på linjen. Giv lige lyd, ik?]]>

39 kommentarer

 • Sarah

  Velkommen tilbage. det er da gået min næse forbi at du har startet den op igen men sikke en dejlig nyhed 🙂

  Jeg kunne vildt godt tænke mig, at høre om hvordan det er at have 2 børn og så tæt på hinanden og så en af hver køn, hvis det giver mening .:)
  til december står jeg nemlig selv og er mor til to. vi har en pige i forvejen og nu kommer drengen og der kommer lige præcis til, at være sammen aldersforskel som på dine to 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Tak! 😀
   Det er dejligt, men det er også rigtig hårdt. Én ting er, at de er meget tætte – men der er på samme tid også meget langt fra hinanden. Vega er begyndt at ville lave lidt mere store-pige-ting, og der kan Sylvster ofte bryde ind og være træls overfor hende. Men på samme tid er de også bare hinandens allerbedste venner, og han ser så meget op til hende, samtidig med at hun virkelig passer på ham.
   Men når det så er sagt, så er der også sindssygt meget larm og skænderier mellem de to, fordi de ofte vil have de samme ting. Jeg tænker umiddelbart at det er et plus, at de har forskelligt køn, fordi de så ikke altid vil lege med præcis de samme ting 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jacqueline

  Fedt at du er tilbage ❤ ! Jeg vil Mega gerne Læse mere om makeup og kosmetik fra dig! Og om dine dejlige unger ❤ og jeres liv! Elskede at læse med SidsT! Glæder mig til at læse mere – din måde at skrive på er så skØn synes jeg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Skønt at høre 😀 Det er helt sikkert også planen. Og tusinde tak! Er glad for, du kan lide min skrivemåde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Dejligt du er tilbage! Jeg følger dig ikke på insta, så Havde undret mig oVer, hvor du var blrvet af. Jeg kan godt lide at læse dine indLæg om dagligdaGen, børnene, huset og dit Arbedsliv/tanker om uddannelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Velkommen tilbaGe (:
  Hvor hyggeligt, du kunne lokkes, elsker at du har overvejelses tankerne med

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Mange tak 😀 Ja da, I skal have hele processen med 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Yay fedt at du har åbnet en blog igen! HaR Også fulgt dig længe, lige inden du blev gravid med vega måske. Elsker at hØre om familielivet ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Det var længe! Skønt at høre. Det skal jeg nok skrive mere om <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvor fedt at du er tilbage med en blog! Som trofast læser havde jeg dog virkelig håbet, du havde genåbnet den gamle. Især fordi jeg mangler opskriften på spinattærten (som jeg næsten kan i hovedet, men kun næsten!). Men al respekt for at du har mest lyst til at starte på en frisk – bare godt at have dig tilbage 🙂
  Mht. Beauty: jeg er selv begyndt at blive ret OBs på mere naturlig hud- og hårpleje og makeup for at begrænse kemikalier og alt det der. Kunne være mega fedt med nogle anbefalinger/indlæg med fokus herpå, hvis det overhovedet er noget du gør dig i eller kunne finde på.
  Kh og high fives

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Hahaha, skønt, den kommer lige her:

   Du skal bruge
   400-500g hytteost
   3 æg
   En pose frossen spinat
   En kvart citron
   Salt og peber
   Revet ost
   Tærtedej (jeg køber den færdiglavet)
   Bacon (valgfrit)

   Fremgangsmåde
   Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
   Tø spinaten op, det kan du allerede gøre fra morgenstunden. Men jeg plejer bare at hælde kogende vand over det, indtil det er helt opløst. Så tager jeg et dørslag eller en si, og presser alt vandet ud af spinaten. Det er vigtigt, at der bliver presset så meget vand ud som muligt, ellers kan tærten blive meget våd. Når alt vandet er ude, kommes spinaten op i en skål sammen med hytteost, æg, citron, salt og peber.

   Tærtedejen lægges ud i formen og fyldet hældes på. Tærten kommes i ovnen i 20 minutter.
   Imens tærten er i ovnen skal der steges bacon. Jeg plejer at bruge en hel pakke. Når baconen er stegt, knuser jeg det til små stykker.
   Når tærten har været i ovnen i 20 minutter, tager jeg den ud, og drysser først bacon på og derefter revet ost. Så kommer den i ovnen igen i 15 minutter, eller til osten er sprød og gylden. Lad tærten hvile i 10-15 minutter, så den lige får lov at sætte sig, inden den serveres.

   Alt i alt tager forberedelsen mindre end 10 minutter, og så skal man bare vente på, at den er færdig i ovnen. Nemmere bliver det vist ikke 🙂

   – Og tak for din kommentar! Jeg går faktisk ikke så meget op i det, men jeg er dog begyndt at have mere øje på det. Men generelt så synes jeg, at rigtig mange brands begynder at blive bedre og bedre til lige netop det.

   High five tilbage!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Ej hvor lækkert, Tusind tak! Nu ved jeg hvad menuen står på i morgen aften 😀
   Og ja, det har du helt ret i. Pt er tromborg, jurlique og rudolpH care mine gode venner, og så lUkker jeg øjnene og lader som Ingenting når jeg putter fingrene i ole h-bøTterne (som jeg Faktisk tror, jeg startede på I sin tid på anbefaling fra dig…? I så fald… tak for kemikalie-overload og virkelig pÆn hud ;)).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Blogposts om hud- og hårpleje ville vÆre fAntastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Coming up! <3 I hvert fald hudpleje delen. Jeg gør ikke så meget i hårpleje – endnu 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Fedt du har åbnet bloggen igen! Jeg Synes det kunne være spændende at læsE om din hverdag med børn osv. Det er ikke fordi Der behøver at være det helt store indhold i den slags Indlæg. Synes bare det er rictig hyggeligt at følge med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Perfekt at høre 😀 Det kan jeg helt sikkert sagtens skrive om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • thea

  TiLlykke med din blog, glæder mIg til at følge den! ✨
  vil du måske dele hvilket kamera du har Købt? Dine Billeder er så fLotte!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Mange tak! 🙂 Jeg har et Fujifilm X-T20 og en 35mm f/2 linse. Fujifilm er virkelig bomben!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Fedt at du er tilbage, Emma! Det glæder mig virkelig. Også selvom Der ikke kommer indlæg så ofTe. Faktisk Tjekker jeg sÅ godt som aldrig Blogs længere for nye i Indlæg, jeg swiper bare fra inStagram, Når en eller anden skriver “nyt på bloggen”. Så gør gerne det samme, så man aldrig skuffet over At der ikke er nye Indlæg

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Tak for din kommentar! jeg ville rigtig gerne kunne lave swipe funktionen i mine stories, men man skal have over 10.000 følgere for at kunne gøre det – desværre. Så indtil da må det være manuelt 😀 Fedt, at du vil se mere beauty og tutorials – dem er jeg også selv en mega sucker for. Skal nok få gang i det :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria v

  Hej Emma
  Jeg synes det er så dejligt at du åbner bloggen igen. Har fulgt dig langt tilbage før du fik børn. Jeg glæder mig til at følge med på bloggen. Jeg vil gerne læse om din træning, beauty Og ellers bare dit hverdagsliv. En blanding af det hele

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Hej! dejligt, at du har fulgt med så længe, og tak for dit indput <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Dejligt du er Tilbage!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jaa, hvor fedt altså!
  Jeg var decideret trist da du lukkede bloggen dengaNg, haha. Det var oprigtigt talt den eneste blog, hvOr jeg læste alle indlæg og tjekkede hver dag for at se om der var sket nogEt nyt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Ej hvor er du dog skøn, haha! Virkelig deligt at høre, og dejligt at du er enig i det hele! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SHEila

  FEdt at Du har åbnet igen. Har savnet at læse din blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Jeg har også savnet at skrive herinde! :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg fulgte din gamle blog i flere år og kommenterede aldrig, nød bare dit univers og dine smukke ord. Men det er vigtigt for mig at kommentere nu og fortælle dig, hvor dejligt det er at have dig tilbage! Du har været savnet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Åhh, du forstår slet ikke, hvor meget det varmer! Tusinde tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • cecilie

  Fedt at se din blog oppe igen 🙂 hvad arbejder du med og er du uddannet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Jeg arbejder på et mediebureau lige nu, og jeg har enndu ingen uddannelse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jas

  du er tilbage, Fedt altså! Glæder mig til aT følge med. Synes det Hele lyder meget fornuftigt! Btw hvorfor skriver Den udelukkende med capslock i kommentar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Juhuu, dejligt 😀 Det ved jeg ikke, haha. Men jeg kan se, at når man poster kommentaren, så blver det automatisk ‘småt’ igen. Det er nok bare temaets opbygning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Er ikke den største beauty-fan. Men Jeg Elsker at høre Om faMilielivet, og alt hvad der hØrer til der. Har fulgt med i maaaange år (2012) og synes du er så skøn og ægte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmakathrine

   Dejligt at høre! Fedt, at du har fulgt med så længe. Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  DU KAN TRO AT VI er nogen pÅ linjen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et savn og en trang